3 tips voor het kopen van een DSLR spiegelreflexcamera

Als je hebt gewacht tot het ‘juiste’ model langskwam om je eerste digitale spiegelreflexcamera te kopen, zou dit een goed moment kunnen zijn. De combinatie van prijs, prestatie en sensorgrootte/resolutie die de meeste modellen bieden, is al ‘goed genoeg’ om veeleisende fotografen tevreden te stellen.

Slechts marginale verbeteringen zijn waarschijnlijk in de nabije toekomst. Wanneer je echter duizend euro (of meer) van je zuurverdiende geld uitgeeft of juist een lening aanvragen gaat doen voor de DSLR camera, moet je weten dat je een waardevolle uitrusting krijgt. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden.

1. Megapixel resolutie

Hoewel het meeste reclamemateriaal en een groot deel van de mediahype zich richten op het aantal megapixels dat de camera ondersteunt, is het aantal megapixels relatief onbelangrijk bij het kopen van een digitale spiegelreflexcamera. In theorie zou het aantal megapixels in een afbeeldingsbestand het formaat moeten bepalen waarop het met ‘foto’-kwaliteit kan worden afgedrukt. Je kunt echter uitstekende afdrukken op A3-formaat maken met een DSLR-camera van 5 of 6 megapixels, op voorwaarde dat de originele opname correct is belicht en bewerkt. Verder heeft een 8 megapixel sensor slechts 30% meer fotosites dan een 6 megapixel sensor. Bij de juiste kijkafstand voor A3-afdrukken zal dit verschil verwaarloosbaar zijn. Weinig fotoliefhebbers zullen waarschijnlijk afdrukken willen die groter zijn dan het A3+-formaat, wat ruimschoots binnen de mogelijkheden van alle huidige modellen valt.

Nikon-D850-body-spiegelreflexcamera-CameraDeals.be

Nikon D850 Full Frame spiegelreflexcamera

2. Sensorgrootte

Wat betreft beeldkwaliteit en belichtingsflexibiliteit – en dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen goede spiegelreflexcamera’s kopen – zijn de belangrijkste criteria de grootte van de sensor en de grootte van elke fotosite erop. Hoe groter het oppervlak van de fotosite, hoe meer licht het kan opvangen en hoe meer informatie het kan vastleggen. Hoe meer informatie er naar de beeldprocessor van de camera gaat, hoe groter het dynamische (toon)bereik in het resulterende beeld – en hoe beter de beeldkwaliteit. De verschillen zijn het duidelijkst in opnamen die zijn gemaakt in heldere, contrastrijke omstandigheden en bij weinig licht. Bij fel licht kunnen de kleine sensoren van compacte digicams geen details opnemen in de helderste en donkerste gebieden. De resulterende foto’s hebben geblokkeerde schaduwen en vervaagde hooglichten en als er geen detail wordt vastgelegd, is er geen manier om het beeld aan te passen om de situatie te verbeteren.

Canon-EOS-90D-Body-CameraDeals.be

Canon EOS 90D APS-C Spiegelreflexcamera

3. Merkloyaliteit

Fotografen die al in het bezit zijn van een film-SLR plus een reeks verwisselbare lenzen, zullen naar digitale camera’s van dezelfde fabrikant worden gelokt. Het is zowel logisch als financieel logisch om een ​​body te kopen die de lenzen accepteert die je al in bezit hebt. Het is echter niet per se de beste optie om de volgende redenen:

  • De meeste DSLR-body’s veranderen de effectieve brandpuntsafstand van een 35 mm-lens met een lensmultiplier factor (LMF) van 1,5x tot 2x. Dit betekent dat de 24 mm-lens die je een geweldige groothoekweergave gaf, dezelfde beeldhoek heeft als een 36 mm-lens op een 35 mm-camera. Je wint een beetje aan het tele-einde; een 200 mm-lens wordt gelijk aan een 300 mm-lens op een 1,5x LMF DSLR.
  • De 35 mm-lens is ontworpen voor beeldvorming op film, die een andere structuur heeft dan een beeldsensor. Het produceert mogelijk niet zo’n goede beeldkwaliteit op de DSLR-body.
  • 35 mm-lenzen zijn vaak zwaarder en omvangrijker dan digitale lenzen.
  • Olympus DSLR-body’s kunnen de lenzen die zijn ontworpen voor Olympus film-SLR-camera’s niet accepteren.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0