Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom je camera’s goedkoper uit het buitenland bestelt

19/02/2020

Geüpdate op 19/02/2020 door Yoreh

In 2018 spendeerde de Belgen 18% van hun budget aan aankopen via online winkels en dat getal loopt alleen maar op. Van al deze aankopen ging er 17% naar elektrische apparaten zoals fototoestellen, camera’s, camcorders en videocamera’s. Opvallend genoeg kiezen vooral de Vlamingen ervoor om niet in België, maar in Nederland, Duitsland of Engeland te kopen. Is dit een goed idee? Ja zeker, naar ons idee wel!

Online aankopen in buitenland goedkoper dan in België

Logischerwijs ben je opzoek naar de beste fotocamera, video- of action camera de beste prijs. Een camera kopen van €1000 terwijl het ook voor minder kon? Dat wil je natuurlijk niet meemaken. Omdat gemiddelde lonen in Nederland lager liggen dan in België, is het voor de webshops mogelijk om lagere prijzen aan te bieden.

Daarnaast heeft Nederland goede afspraken met de leveranciers om scherpte prijzen te kunnen aanbieden. Let erop dat de prijzen over het algemeen lager zijn in het buitenland, maar dat betekent natuurlijk niet dat je de laagste prijs niet gewoon in België kan vinden.

Hier op Cameradeals.be vergelijk je makkelijk de camera prijzen uit alle webshops

Bekijk ook: de beste compact camera van dit moment

Bekijk ook: de beste compact camera onder €500 van dit moment

Lees ook: Tips voor als een je camera kiest en prijzen vergelijkt

Gratis en snelle levering vanuit een buitenlandse webshop

Uiteraard zijn er Belgische camera webshops die gratis leveren, vaak starten de verzendkosten bij €9,- en deze kunnen oplopen tot €60,-, afhankelijk van het gewicht. Maar snel kan je de Belgische webshops niet noemen. Bij velen moet je minsten 48 uur wachten voordat je pakket aankomt.

Een groot aantal Nederlands en Duitse webshops heeft haar distributiecentra aan de grens gebouwd. Door deze strategische locatie is het voor hen mogelijk om alle order binnen een dag op de juiste locatie te krijgen. Het is zeer opvallend, maar wel waar!

Kopen uit webshops is veilig

Shoppen in buitenlandse webshops is nog nooit zo veilig geweest. Goede en grote webshops zullen allemaal het ‘Ecommerce Europe Trustmark Certificate’ willen. Dit certificaat garandeert dat de webwinkel voldoet aan de Europese regelgeving en dat de consument is beschermd en wordt geholpen mochten er conflicten ontstaan tussen de koper en de webwinkel. Dit geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse aankopen. CameraDeals selecteert alleen webshops voor jou dit dit Europese certificaat hebben.

In België herkennen we dit certificaat aan het BeCommerce logo met de duim.

Logo's veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Logo’s veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Reparatie van camera gaat via de distributeur

Webshops krijgen hun fototoestellen, camera accessoires en videocamera’s vaak direct via de distributeur toegestuurd. Zo komen camera’s van Canon binnen via de haven van Rotterdam. Mocht er iets fout zijn aan de camera, dan wordt je camera meestal weer teruggestuurd naar de distributeur, die het dan op hun beurt repareren.

Tegenwoordig wordt er vaak aangeraden om defecte camera’s of drones direct terug te sturen naar het distributiecentrum, want dat scheelt je een hoop verzendkosten. Waar je jouw camera ook vandaan haalt, het komt uiteindelijk vanuit dezelfde plek.

Buitenlandse camera winkels hebben een groter aanbod

E-commerce in België is hard aan het groeien. Belgen krijgen steeds meer vertrouwen in het kopen van producten online. Maar zeker op de markt van video en fotocamera’s loopt België nog achter. De doorsnee fotocamera vind je in de meeste webshops, maar op het moment dat je iets specifieks zoekt, dan kom je al snel uit bij een Nederlandse of Duitse leverancier. Denk hierbij aan Kamera-Express.nl of fotokonijnenberg.be, wat een Nederlands bedrijf is en vanuit Nederland verzendt.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

Bekijk ook: de beste spiegelreflexcamera van dit moment

Grenzen tellen niet in de webshop wereld

Soms is het lastig te behappen, zeker voor een aantal binnen de generatie die niet met Internet is opgegroeid, maar aankopen doen hoeft niet meer in een fysieke winkel. Zeker niet als het elektronica als camera’s, actioncams, statieven en camcorders betreft. Door de samenwerking binnen de Europese Unie is het mogelijk geworden om tegen zeer lage kosten producten heen en weer te sturen.

Uiteraard willen de VS, China en Japan bijblijven en ook zij maken afspraken met de EU om hun producten simpel naar Europa te krijgen. Het belangrijkste voor de e-commerce is dat de klant, ongeacht waar vandaag, simpel, snel en veilig een onlineproduct kan aanschaffen.

Conclusie over winkelen in buitenlandse webshops

Mede door regel- en wetgeving binnen België, is winkelen in buitenlandse webshops goedkoper. Online winkelen is nog nooit zo veilig geweest vanwege internationale afspraken en webwinkels die over een Europees Certificaat beschikken.

Ben je van plan een camera te kopen? Dan is het handig om de prijzen binnen België te vergelijken met die van andere landen.

De top (inter)nationale camera webwinkels van CameraDeals.be

 1. Kamera-Express
 2. CameraNU Nederland
 3. Coolblue Nederland / Coolblue België
 4. Amazon Duitsland
 5. Bol.com Nederland
 6. FNAC België

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij hoort? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0