Canon EOS R5 Mark II vertraagd, maar wel nieuwe firmware updates

Geüpdate op 07/03/2023 door Yoreh

Het blijkt dat de Canon EOS R5 Mark II is vertraagd en niet in 2023 te zien zal zijn. In plaats daarvan lijkt er voor nu een grote firmware-update te komen voor het huidige model. 

Het gaat om geruchten en we hopen uiteraard dat die niet kloppen, omdat we liever de EOS R5 Mark II zien. De opvolger van de Canon EOS R5 stond gepland voor de herfst van 2023, maar lijkt nu pas ergens in 2024 op de markt te komen. Wie weet komen de EOS R5 Mark II en vlaggenschip Canon EOS R1 rond dezelfde tijd uit.

Firmware-updates voor EOS R5

Het is Canon Rumors die denkt dat de R5 Mark II voorlopig wordt vervangen door firmware-updates voor het huidige model. Canon zou de EOS R5 hiermee een vers houden en voorzien van de nieuwste technieken.

Mogelijke firmware-updates

  • Lens Breathing correctie
  • Pre-shooting buffer
  • Verwijdering van 30 minuten filmopname limiet
  • Voertuig AF (motoren, treinen en vliegtuigen)
  • Extra dieren die het herkent en kan volgen

Volgens de geruchten website kunnen we ook wat nieuwe functies verwachten, maar het is niet duidelijk wat deze zijn. Of de Canon EOS R5C een update krijgt is ook niet bekend, maar lijkt logisch omdat deze twee modellen veel eigenschappen delen.

Meer autofocus opties

De Canon EOS R5 is een ideale hybride systeemcamera voor filmmakers en fotografen. Met een 45 megapixel full frame sensor en 8K-filmmogelijkheden, kun je alle kanten op en alle markten bedienen. Nu de Canon EOS R6 Mark II op de markt is, moet de EOS R5 upgraden om bij te blijven en de hoge verkoopprijs te kunnen verantwoorden.

Zo worden er autofocus objecten toegevoegd om bij te blijven met de huidige technieken. Vooral voertuigen en andere diersoorten zijn door de tijd heen een normale zaak geworden.

Pre-shooting Buffer

De pre-shooting buffer zorgt ervoor dat de camera vóór het indrukken van de sluiter al beelden maakt. Dit kan er bij een juiste set-up voor zorgen dat je belangrijke momenten niet mist. Denk aan een opspringende tijger of een actie van een sporter.

Geen video-opname limiet

Sinds de oververhittingsproblemen van de EOS R5 minder groot zijn geworden dankzij betere koelingssystemen, kan de film limiet van 30 minuten worden verwijderd. Ook moet de nieuwste Lens Breathing Correction worden toegevoegd, die de meeste Canon modellen al hebben.

Lees ook: de beste systeemcamera’s voor 4K, 6K en 8K film

Canon EOS R5 zwarte hybride camera
3.125,00
-12% Canon EOS R5 Vollformat Systemkamera - Gehäuse (spiegellos, 45 MP, DIGIC X,...
3.845,00 4.385,58
-10% CANON EOS R5 nu
4.026,00 4.499,00
Canon EOS R5 systeemcamera Body Zwart
4.449,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Canon EOS R5 body
4.449,00
Prijs Checken
kamera-express.nl kamera-express.nl
Canon EOS R5 Body - Zwart
4.449,00
Canon EOS R5
4.449,00
Prijs Checken
fotodevakman.nl fotodevakman.nl
Canon EOS R5 Body
4.499,00
Prijs Checken
cameraland.nl cameraland.nl
Canon EOS R5 body
4.499,00
Prijs Checken
kamera-express.be kamera-express.be
Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart