Search
Close this search box.

De Fujifilm X-S20 is een beginners camera met speciale vlog modus en 6K film

Geüpdate op 22/05/2023 door Yoreh

Het lijkt erop dat de Fujifilm X-S20 bijna wordt aangekondigd. Dankzij een aantal stevige, maar betrouwbare speculaties, weten we al redelijk veel over deze camera. Zo is deze gemaakt voor beginners, maar wel een stuk duurder dan de X-S10. 

De camera is verder geschikt voor zowel fotografie als (6K) film en zou zelfs een speciale vlog modus op de draaiknop hebben.

Stevige beginners camera

De Fujifilm X-S20 wordt een hybride camera voor beginners, die kunnen kiezen tussen fotografie en film. Dit wordt allemaal verpakt in een zeer strak uitziende body, zoals we van Fujifilm zijn gewend.

Fujifilm-X-s10-body-met-18-55mm-lens-cameradeals.be

Fujifilm X-S10

Dezelfde sensor als de X-S10, maar met X-Processor 5

Hoewel Fujifilm al een APS-C 40 megapixel sensor heeft, lijkt het erop dat de X-S20 dezelfde 26 X-Trans IV sensor als de Fujifilm X-S10 gaan krijgen. Maar, er wordt wel gebruikgemaakt van de nieuwe X-Processor 5, die ook in de Fujifilm X-H2s en Fujifilm X-T5 wordt verwerkt. Een geode beeldprocessor zorgt voor snelle verwerking en de mogelijkheid in hoge bitrates opnames te kunnen maken.

fujifilm-x-t5-zilver-systeemcamera-prijzen-en-review-cameradeals-jpg

Fujifilm X-T5

Filmen in 6K

De snelle beeldprocessor die de X-S20 krijgt, zorgt ervoor dat filmen in 6K 30fps en 4K 60fps tot de mogelijkheden behoord. Dit is een behoorlijke upgrade t.o.v. de X-S10, die tot 4K 30fps gaat.

Vlog modus op draaiknop

Het schijnt dat de X-S20 een speciale vlogmodus krijgt, die aan te zetten is door de draaiknop te draaien. Dit duidt aan de Fujifilm zich ook op vloggers richten wil.

Fujifilm-X-S20-mockup

Mockup gemaakt door Fuji Rumors. Dit is hoe de Vlog modus eruit zou kunnen zien.

Speculaties, maar betrouwbaar

Het is Fuji Rumors die deze gegevens in handen heeft gekregen. En hoewel het allemaal speculaties zijn, lijken de specificaties realistisch. De aankondiging van de X-S20 kan op 24 mei plaatsvinden.

De beginner systeemcamera zal waarschijnlijk zo’n €1150 kosten, wat stevig is voor een instapmodel en daarmee ook de €1000 voor systeemcamera’s overschrijdt. Het is zelfs 30% duurder dan de X-S10 kostte tijdens de lancering. Wie weet wordt de X-S20 daarmee meer in de middenklasse gepositioneerd.

Prijzen van vandaag voor de Fujifilm X-S10

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter