8 dingen die je moet weten voordat je de DJI Mini 3 Pro koopt

Geüpdate op 10/05/2022 door Yoreh

De DJI Mini 3 Pro heeft de gemoederen bezig gehouden, maar is nu eindelijk te bestellen en wordt waarschijnlijk later deze maand al verzonden. Voordat je de Mini 3 Pro koopt, is het goed om 10 belangrijke dingen over de compacte drone te weten. 

Het is dus mogelijk om een order te plaatsen voor de DJI Mini 3 Pro; een lichte drone met veel fotografie en film-mogelijkheden. Met de Mini 3 Pro zijn er een aantal belangrijke eigenschappen veranderd die dit een interessante drone maken. Door deze veranderingen weten we zeker dat hij een plek in de beste drones van dit moment verdient.

De Mini 3 Pro weegt minder dan 250 gram

De DJI Mini 3 Pro weegt minder dan 250 gram en dat maakt hem makkelijk mee te nemen, maar zorgt er ook voor dat je geen vliegbewijs nodig hebt. De Europese wet- en regelgeving voor het vliegen van drones schrijft voor dat je een vliegopleiding nodig hebt als een drone meer dan 250 gram weegt.

Het lichte gewicht en verbeterde prestaties zorgen er ook voor dat content makers nu een high-end drone en camera to hun beschikken hebben, die makkelijk mee te nemen en veilig is.

DJI-Mini-3-pro-drone-past-in-jaszak-cameradeals

Voor zijn formaat is het een extreem krachtige drone

Een aantal van de upgrades t.o.v. van de DJI Mini 2 en Mini SE zijn enorm en dat is bijzonder omdat de Mini 3 Pro zijn kleine formaat en gewicht heeft behouden. Zo zitten er meer ingebouwde functies in deze versie dan welke andere DJI-drone dan ook van dit formaat. Ook krijg je verbeterde vliegprestaties, camera systeem, accu capaciteit en de intelligente vliegfuncties die je hiervoor alleen in de Air en Mavic modellen vond.

DJI-Mini-3-pro-drone-cameradeals

De Mini 3 Pro heeft een volledig nieuw ontwerp

De DJI Mini 3 Pro drone heeft een nieuw ontwerp dat inspiratie heeft opgedaan van de DJI Mavic 3. De volledige basis van de drone is anders en vooral door de naar beneden gebogen armen zie je dat het ontwerp anders is. Het nieuwe ontwerp zorgt voor betere aerodynamica en algehele vliegprestaties. Zo kan de drone beter tegen harde wind, vliegt deze sneller en langer.

Nieuwe Gimbal

Ook de plek waar de gimbal zit is volledig veranderd. De nieuwe gimbal en camera kunnen 90 graden draaien, om op die manier verticale foto’s en video’s te maken. Het is voor het eerst mogelijk om met een DJI-drone omhoog te filmen en fotograferen. Dit geeft je vele nieuwe creatieve mogelijkheden.

DJI-Mini-3-pro-drone-cameradeals

Het is de eerste Mini met APAS en FocusTrack

Met obstakeldetectie in drie richtingen in de Mini 3 Pro de eerste in de mini-serie die obstakeldetectie heeft. De sensoren zitten aan de voor- en achterkant en onderop de drone. De sensoren aan de voor- en achterkant hebben een grotere beeldhoek, zodat ze de obstakels en de route beter kunnen detecteren.

De sensoren zorgen er ook voor dat het APAS 4.0 (Advanced Pilot Assistance Systems) wordt geactiveerd. Dit systeem zorgt voor een betere routeberekening wanneer de drone automatisch om obstakels heen moet vliegen. De FocusTrack optie zorgt ervoor dat een (bewegend) object automatisch kunt volgen. Het onderwerp zal, na het selecteren, altijd in het midden van het beeld blijven.

Een nieuwe camera met professionele kwaliteit

Een 1/1.3″ CMOS sensor met Dual Native ISO helpt je bij het maken van beelden van hoge kwaliteit. De sensor heeft 48 megapixels en stelt je in staat om RAW-foto’s te nemen. De camera heeft een nieuw en groot diafragma van f/1.7, waardoor er veel licht door de lens wordt gelaten. Dit zorgt niet alleen voor heldere beelden in het donker, maar ook voor mooie scherptediepte wanneer je beelden maakt van objecten die zich dicht bij de drone bevinden.

Video makers hebben de mogelijkheid om te filmen  in 4K 60fps of 1080p 240fps voor slowmotion beelden.

DJI-Mini-3-pro-drone-cameradeals

Gemaakt voor socialmedia doeleinden

Als je content maakt voor social media, dan kan de Mini 3 Pro je een handje helpen. Het is namelijk mogelijk om de camera 90 graden te draaien, om zo verticale beelden te maken. We hebben het dan over de camera die fysiek 90 graden draait. Deze modus heet True Vertical Shooting. Dit zorgt ervoor dat je beelden verticaal op kunt nemen, zonder dat je inlevert aan kwaliteit.

HDR-beelden

Om beelden te maken die het meest in de buurt komen van wat de mens ziet met het blote oog, kun je de HDR-modus gebruiken. De HDR-modus is te gebruiken met frame snelheden tot 30fps. Voor het grootste Dynamische Bereik gebruik je de D-Log modus. Dit platte kleurprofiel haalt meer informatie op en geeft meer details in de hooglichten en schaduwen.

Digitale zoom

Wil je het onderwerp (zoals een dier) niet storen, dan is het mogelijk om tot 4x digitaal in te zoomen. De zoommodus werkt tot 2x in 4K, 3x in 2.7K en 4x in Full HD.

Verbeterde foto’s

Met 2.4μm pixels zijn de foto’s voorzien van meer details en dat helpt een hoop bij het goed belichten van je foto’s.

DJI-Mini-3-Pro-fotomodus-voorbeelden-cameradeals

Gemaakt met de DJI Mini 3 Pro

Het is de eerste DJI-drone die een extra grote accu aanbied

Een maximale vliegtijd van 34 minuten is indrukwekkend als je kijkt naar het feit dat de drone maar 249 gram weegt. Maar, voor de piloten die langer in de lucht willen zijn heeft DJI een grotere accu met meer capaciteit uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat je tot 47 minuten in de lucht blijft. De grotere accu zorgt er echter wel voor dat de drone zwaarder dan 250 gram wordt en je officieel dan een vliegbewijs nodig hebt.

DJI-Mini-3-Pro-Accu-plus-cameradeals

DJI Mini 3 Pro met extra grote accu

Nieuwe intelligente foto en videomodussen op de Mini-serie

Normaal zien we het intelligente modussen pakket op de duurdere DJI Air 2s en Mavic modellen, maar DJI heeft deze nu dus naar de Mini 3 Pro gebracht.

FocusTrack pakket

Met het FocusTrack pakket krijg je:

 • Spotlight 2.0: houdt het onderwerp in het beeld terwijl je handmatig vliegt
 • Point of Interest 3.0: Cirkelt om het onderwerp met een bepaalde vooraf geïnstalleerde snelheid
 • ActiveTrack 4.0: volgt het onderwerp in 2 modussen
  • Trace: De drone volgt het onderwerp op dezelfde afstand
  • Parallel: De drone volgt het onderwerp, terwijl het ernaast vliegt met dezelfde snelheid en beeldhoek

QuickShots

Je krijgt ook het QuickShots pakket dat automatisch cinematische beelden voor je maakt:

 •  Dronie: Drone vliegt achterwaards omhoog terwijl de camera vast op het onderwerp staat
 • Helix: Drone vliegt omhoog en vliegt om het onderwerp heen
 • Rocket: Drone vliegt omhoog terwijl de camera loodrecht naar beneden staat, gefocust op het onderwerp
 • Cirle: Drone vliegt rond het onderwerp op dezelfde hoogte
 • Boomerang: Drone vliegt rondom het onderwerp in een ovaal rondje. Terwijl de drone omhoog gaat wanneer deze wegvliegt en omlaag wanneer deze terug komt
 • Asteroid: Drone begint met een panorama shot hoog boven het onderwerp om vervolgens een normaal shot te maken richting het onderwerp

MasterShots

Met MasterShots worden alle genoemde QuickShots automatisch in één vlucht uitgevoerd. Op deze manier heb je altijd een cinematisch shot en veel om uit te kiezen.

Hyperlapse

Een hyperlapse een bewegende een dynamische timelapse, waarbij je het pad van te voren instelt.

DJI-mini-3-pro-is-beschikbar-met-standaard-en-smart-controller

RC-N1 en Smart controller

De Mini 3 Pro is met meerdere controllers te gebruiken

Ga je voor de eerste keer een drone kopen, dan is het handig om de drone met een controller erbij aan te schaffen. Maar ben je al in het bezit van een drone uit de DJI Mini, Air of Mavic serie, dan is het mogelijk om de RC-N1 controller te verbinden met de nieuwe drone. Op deze manier hoef je geen extra geld neer te leggen voor een nieuwe (en zelfde) controller.

DJI-Mini-3-pro-drone-cameradeals

Nieuwe smart controller

Met de Mini 3 Pro is ook de nieuwe smart controller uitgekomen. Deze afstandsbediening heeft een ingebouwd 5.5-inch touchscreen. De DJI Fly App zit hier ook al op verwerkt en je kunt dus direct de lucht in, zonder dat je je smartphone nodig hebt. Deze controller gaat in de toekomst, volgens DJI, ook met andere DJI drones te gebruiken zijn.

Prijzen van vandaag voor de DJI Mini 3 Pro

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0