Search
Close this search box.

Bekijk hoe deze drone met thermische visie boeven pakt

Geüpdate op 07/06/2022 door Yoreh

Waar anders dan in de Verenigde Staten moet je zijn om wat boeven actie te zien. In de zuidelijke staat Nevada gebruikt de politie een drone met thermische visie om verdachten op te pakken. 

De Autel EVO II Dual is een drone met een infrarood warmte sensor, die ervoor zorgt dat je in het donker dieren en mensen waar kunt nemen. Dit is uiteraard ideaal als boer om je vee mee in de gaten te houden, of voor de politie om voortvluchtigen te pakken.

autel-robotics-EVO-II-8k-drone-cameradeals.be

Autel EVO II

De politie in Nevada werkte op het moment van het incident samen met een drone bedrijf dat zich specialiseert in warmtecamera drones.  Normaal gesproken is het voor de politie lastig om achtervolgingen in te zetten in de nacht. Zeker op plekken waar geen straatverlichting is. Uiteraard is het mogelijk om een politiehelikopter in te zetten, maar dit duurt langer en is een stuk duurder. Nu bood de Autel EVO II drone uitkomst.

De verdachten hielden zich op een auto en nadat de drone de twee had gelokaliseerd, ging de politie erop af. De verdachten probeerden met de auto te ontvluchten, maar liepen al snel vast. De bijrijder zette het op een lopen, terwijl de bestuurder direct werd gearresteerd.

Dankzij de inzet van de thermische drone, werd ook de tweede verdachte snel opgespoord en in de boeien geslagen.

Het is niet de eerste keer dat de Politie in de VS een drone inzet. Volgens een recent Atlas of Surveillance-onderzoek heeft de VS al 1172 keer drone weten in te zetten. Deze werden gebruikt voor bewaking en opsporing.

Prijzen van vandaag voor de Autel EVO II

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter

      Camera Deals
      Logo