De DJI Mavic 3 Classic aangekondigd: 46 min vliegen, 1 camera en tripod modus

Geüpdate op 10/11/2022 door Yoreh

De DJI Mavic 3 Classic drone is aangekondigd en heeft een Micro FourThirds sensor, Hasselblad camera, 5.1K video, Supersampling 4K 60fps en een vliegtijd van maar liefst 46 minuten. In vele opzichten komt de 3 Classic overeen met de Mavic 3, maar dan met een camera minder. 

Toen de DJI Mavic 3 uitkwam in 2021 brak het records door een grote Micro FourThirds (4/3) sensor in de camera te plaatsen. Deze grote sensor vangt veel licht op en zorgt voor prachtige beelden met scherpte-diepte. Daarbij zit er een tweede camera op de drone die je laat inzoomen. Het was een behoorlijke stap in technologie en prijs vanaf de Mavic 2 Pro en Air 2s en liet daarmee een groot gat vallen. De 28x zoom op de tweede camera is uiteraard mooi, maar de kwaliteit is niet geweldig en voor vele piloten een reden om de Mavic 3 niet te gebruiken. Nu is de DJI Mavic 3 Classic er, wat zorgt dat elk segment zijn eigen drone heeft.

Bekijk ook: de beste drones van dit moment

DJI-Mavic-3-Classic-drone-Prijs-en-review-cameradeals

Pre-order de Mavic 3 Classic

Laatste Amazon prijsupdate was: 02/11/2022 19:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Hetzelfde als de Mavic 3, maar met één camera en dus goedkoper

Met de Mavic 3 Classic is er een antwoord gekomen op de vraag om een goedkopere drone die de 4/3 sensor gebruikt met Hasselblad camera. De 20MP CMOS-sensor zorgt voor geweldige video beelden en foto’s en is zelfs beter dan menig MFT-fototoestel. De meeste functies, zoals APAS 5.0 en obstakel sensoren op 360-graden, zijn overgenomen van de Mavic 3. Wat de Mavic 3 Classic niet heeft zijn interne opslag en ProRes opnames van de Mavic 3 Cine.

Bestaande accessoires werken op de 3 Classic

Heb je al een DJI drone, dan heb je het voordeel dat je alleen de drone kunt kopen, zonder afstandsbediening. Dit scheelt uiteraard geld. Je hebt de keuze uit drie afstandsbedieningen; de RC-N1, DJI RC en DJI RC Pro. De RC-N1 is de standaard controller, zonder scherm. Terwijl de DJI RC en RC Pro schermen hebben ingebouwd. Alle drie de afstandsbedieningen hebben het 03+ transmissiesysteem, waarmee je tot 15KM bereik hebt (8K in CE-zones).

DJI-Mavic-3-Classic-drone-Prijs-en-review-cameradeals

Geen Fly More Combo, maar wel aparte kit

DJI kiest er tegenwoordig voor om de drones niet met een Fly More Combo te verkopen. Nu kun je de drone en kit apart kopen. In de Fly More kit zitten 2 extra accu’s, een tas, extra propellers en oplaad hub.

Tripod modus is terug

De statief modus van de DJI Mavic Pro is eindelijk terug. Deze functie laat de drone heel langzaam vliegen. Dit effect zorgt voor een effect dat je krijgt wanneer je een videocamera op een slider zet. Voor onbekende redenen heeft DJI dit van hun drones verwijderd, tot ergernis van vele filmmakers, zoals de bekende BBC-filmmaker Phillip Bloom. Uiteraard is ook hij erg tevreden dat de Tripod Mode terug is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Philip Bloom (@philipbloom)

Eigenschappen DJI Mavic 3 Classic met Hasselblad camera

 • 20MP Micro FourThirds CMOS-sensor
 • 24mm groothoeklens
 • 20MP RAW-foto’s
 • Dynamisch bereik 12.8 stops
 • Diafragma van f/2.8-f/11
 • Vision Detection Autofocus
 • 5.1K 50fps
 • 4K 120fps
 • 10-bit D-log
 • 100 megapixel panorama

Het 10-bit D-log kleurprofiel geeft een extra plat beeld en zorgt ervoor dat je de kleuren precies zo kan maken als jij wilt, in de post-productie. Dankzij dit kleurenprofiel kan je ook goed filmen als het donker wordt of als het juist erg licht is.

DJI-Mavic-3-Classic-drone-Prijs-en-review-cameradeals

Natural Color Solution van Hasselblad

Speciaal voor de mensen die niet van kleurbewerking houden of er geen tijd voor hebben; Natural Color Solution. Deze functie zorgt ervoor dat alle beelden natuurgetrouwe en warme kleuren krijgen, zónder kleur nabewerking. Je kunt de beelden direct van de drone halen en delen.

Fotograferen in RAW

Wanneer je met de hoofdcamera fotografeert kun je dit doen in RAW om het maximale dynamische bereik van 12.8 stops te bereiken. Hierdoor heb je extra informatie in de hoofdlichten en schaduwen. RAW-fotografie maakt het ook mogelijk om contrasten en kleuren verder te pushen.

DJI-Mavic-3-Classic-drone-Prijs-en-review-cameradeals

VDAF-technologie voor snelle autofocus

Snellere autofocus is mogelijk dankzij het Vision Detection Autofocussysteem. Dit systeem gebruikt niet alleen de autofocuspunten van de sensor, maar ook de informatie van de sensoren op de camera. Op deze manier wordt diepte sneller berekend en dit zorgt voor snellere autofocus.

Pre-order de Mavic 3 Classic

De DJI Mavic 3 Classic kost €1429 voor alleen de drone, €1599 voor drone + RC-N1 en €1749 voor drone + DJI RC controller.

Laatste Amazon prijsupdate was: 02/11/2022 19:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bekijk ook: de beste drones van dit moment

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0