De DJI Mavic 3 Classic: uit op 27 oktober en kost zo’n €1400

Geüpdate op 14/10/2022 door Yoreh

De DJI Mavic 3 Classic komt uit op 27 oktober zodat iedereen hem voor de feestdagen kan ontvangen. Naar verluidt gaat de Mavic 3 Classic zo’n €1400 of zelfs minder kosten.

De DJI Mavic 3 Classic is het kleine broertje van de DJI Mavic 3 en wordt van een aantal eigenschappen gestript. Dankzij gelekte foto’s zien we dat de Mavic 3 Classic maar één in plaats van twee camera’s heeft. Uiteraard was dit al te verwachten. Het goede nieuws is wel dat deze camera waarschijnlijk dezelfde specificaties heeft als die van de hoofdcamera van de Mavic 3.

Hoofdcamera DJI Mavic 3 Classic

Als de specificaties van de Mavic 3 Classic camera inderdaad overeen komen met die van de Mavic 3, dan kunnen we een 20 megapixel MFT CMOS-sensor camera verwachten. Deze heeft een 24mm groothoeklens van Hasselblad en laat je 20MP RAW-foto’s nemen. Met een diafragma van f/2.8 tot f/11 en dynamisch bereik van 12.8 stops heb je veel ruimte in de nabewerking om kleuren op smaak te brengen.

Video resolutie DJI Mavic 3 Classic

Het is mogelijk om film op te nemen met een resolutie van maximaal 5.1K en 50/60 frames per seconde, terwijl je in 4K tot 120fps opneemt. Uiteraard kun je cinematische beelden opnemen in 10-bit D-log.

DJI-Mavic-3-classic-gelekte-foto-cameradeals2

Gelekte foto DJI Mavic 3 Classic

Vergroten van winst

DJI heeft bijna een jaar gewacht met de verkoop van de DJI Mavic 3 Classic en dat doen ze waarschijnlijk om zo veel mogelijk DJI Mavic 3 en DJI Mavic 3 Cine modellen te kunnen verkopen. Niet heel klantgericht en het is jammer dat het bedrijf zich zo veel richt op winst maken. De DJI Mavic 3 Classic gaat zich richten op het segment van de markt waar mensen minder geld willen uitgeven. Dit zagen we ook al met bijvoorbeeld de DJI Mini SE.

Overige eigenschappen DJI Mavic 3 Classic

 • Hasselblad Micro FourThirds 20MP
 • Max. 75 km/h vliegsnelheid
 • Vliegtijd van 46 minuten
 • 15KM bereik en transmissie van 1080p 60fps naar afstandsbediening
 • Hyperlapse, FocusTrack en MasterShots
 • APAS 5.0
 • Interne opslag van 8GB
 • Micro SD-kaarten tot 2TB
 • 100MP panorama’s
 • MasterShots
 • 900 gram

Met de DJI Mavic 3 Classic vult het bedrijf eindelijk het gat op dat tussen de Mavic 2 Pro en Mavic 3 is gevallen. En, binnenkort kunnen we ook de DJI Mini 3 (niet pro) tegemoet zien!

Bekijk ook: de beste drones met camera van dit moment

Camera Deals van vandaag voor de DJI Mavic 3

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0