Search
Close this search box.

De DJI Mavic 3 Enterprise drones zijn uit en maken grote stappen

Geüpdate op 27/09/2022 door Yoreh

De marktleider in de drones, DJI, heeft twee nieuwe Enterprise drones aangekondigd. De DJI Mavic 3E en Mavic 3T zitten vol met cinematografische en gespecialiseerde technieken. De Enterprise modellen zijn bedoeld voor o.a. landbouw, constructie, brandweer en/of zoek- en reddingsmissies. 

De Mavic 3 Enterprise is dus niet bedoeld voor de doorsnee consument. Uiteraard kun je ze wel kopen, maar je krijgt er dan een aantal functies bij waar je stevig voor betaald en die je waarschijnlijk nooit gebruikt.

Twee Mavic 3 Enterprise modellen

Er zijn twee Enterprise modellen die op de markt komen. De Mavic 3E en Mavic 3T. Beide drone zijn gebaseerd op de DJI Mavic 3, maar hebben ander soort sensoren en camera’s. De Mavic 3E Enterprise drone maakt ook gebruik van de Micro FourThirds sensor voor de hoofdcamera.

DJI Mavic 3E

De Mavic 3E focust zich voornamelijk op het uitstippelen van een gebied en het uitvoeren van bepaalde taken. Denk hierbij aan het controleren van land of elektriciteitspalen. In de drone zit de 4/3 CMOS-sensor met 20 megapixels verwerkt, waarbij de pixel een grote hebben van 3.3μm. Deze grote pixel zorgen ervoor dat je ook in het donker nog heldere beelden kunt maken.

De tweede camera is een hybride zoom die tot 56 keer kan inzoomen, tot 162mm met 12 megapixels. De mechanische sluiter voorkomt motion blur en kan tot 1/2000. Tijdens het vliegen kan elke 0.7-seconde een foto worden gemaakt, zodat een gebied stak kan worden gemapped.

DJI Mavic 3T

Het tweede Enterprise model is de Mavic 3T, waarbij de ‘T’ voor Thermisch staat. Je raadt het al, deze versie heeft een thermische camera. Dit is goed voor het detecteren van vuur, personen of het maken van nachtelijke vluchten. De Mavic 3T heeft dezelfde telefoto camera als de Mavic 3E en een hoofdcamera van 45MP op een 1/2-inch CMOS-sensor. De derde camera heeft de thermische functionaliteit en een beeldhoek van 61 graden, wat gelijk staat aan 40mm op een 640 x 512px resolutie.

De thermische camera kan hete plekken detecteren, wat handig is voor brandweerlieden of boeren die hun droge land in de gaten willen houden. Isothermen en Paletten zijn beschikbaar om kleuren te onderscheiden. Tijdens een vlucht is het mogelijk om zowel het thermische als normale beeld naast elkaar op de controller te zien.

Gedeelde specificaties van de Mavic 3 Enterprise drones

De grootste verschillen tussen de Mavic 3E en Mavic 3T zijn de sensoren en camera’s. Maar er zijn een hoop overeenkomsten. Zo hebben ze beiden een bereik van 15km met het 03 transmissiesysteem. De livefeed van beide modellen is van hoge kwaliteit met 1080p/30fps. De vliegtijd bedraagt 45 minuten op een volle accu.

Obstakeldetectie

De groothoeklenzen met het APAS 5.0 systeem op de Mavic 3 Enterprise, zorgen voor obstakeldetectie in 360-graden. Essentieel voor het vliegen in het donker of gebieden met bijvoorbeeld veel kabels. DJI AirSense met ADS-B zorgt voor live updates van andere luchttoestellen in het gebied.

Mavic 3 Enterprise accessoires

Om de Enterprise serie aan te passen aan wat het bedrijf nodig heeft, kun je gebruikmaken van een aantal handige accessoires.

DJI RC Pro Enterprise

Deze professionele controller heeft een 1000-bit helder scherm dat goed te zien is in direct zonlicht. Er zit een microfoon ingebouwd in de drone zodat je via de optionele speaker kunt communiceren.

Speaker

Met de Speaker is het mogelijk om direct een bericht door te geven. Text-to-speech is hierbij ondersteund, net zoals Audio Looping en Audio Storage. De speaker is handig bij zoek- en reddingsmissies.

RTK Module

De RTK Module zorgt voor plaatsbepaling met een nauwkeurigheid tot op de centimeter. Hierbij worden het RTK-netwerk en D-RTK 2 Mobile Station ondersteund. Deze module komt van pas bij het in kaart brengen van stukken land.

D-RTK 2 Mobile Station

Deze GNSS ontvanger ondersteund alle grote navigatie satellieten in de wereld en bepaald de locatie van de drone nauwkeurig.

4G Enhanced Transmission

Het 4G Enhanced Transmission systeem gebruikt het 4G-netwerk om de verbinding van de drone stabieler te maken. Zo kan de drone makkelijk in dicht bebouwde omgevingen vliegen, zonder de connectie met de controller te verliezen.

Software ondersteuning

Zowel DJI Terra, PSDK, MSDK en Cloud API worden ondersteund om handmatige code op de drone te zetten. Deze helpen om de software en hardware van de drone uit te breiden, zodat de Mavic 3 Enterprise precies kan wat je nodig hebt.

 

DJI FlightHub 2

Het Cloud gestuurde FlightHub 2 is een management software voor drone vloten. Het helpt je om meerdere routes te plannen voor verschillende drone

 

Goed beveiligd

De DJI Mavic 3 Enterprise serie verzameld een hoop (gevoelige) informatie en DJI heeft ervoor gezorgd dat deze goed beveiligd is. Zowel foto’s, video’s als Log-gegevens zijn tijdens de vlucht beveiligd met de AES-265 encryptie kunnen niet worden gestolen.

Beide modellen zullen binnenkort beschikbaar zijn via de website van DJI.

Bekijk ook: 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0