Search
Close this search box.

DJI Inspire 3 aangekondigd: 8K 3D dolly voor Pro’s

Geüpdate op 14/04/2023 door Yoreh

De DJI Inspire 3 drone is aangekondigd en komt met de technologische upgrades die we hadden verwacht. Waar de Inspire 2 zich nog op de prosumer markt richtte, is de Inspire 3 volledig voor de professionele cinema markt. 

De DJI Inspire 3 komt zes jaar na de DJI Inspire 2, maar het was het wachten waard. Althans, als we de specificaties mogen geloven. De nieuwe professionele drone gebruikt de Zenmuse X9 cinema camera met full frame sensor. Er is een 1080P FPV-camera met nachtvisie aan de voorzijde geplaatst voor beter zicht en de Inspire 3 kan RTK-punten programmeren om een 3D Dolly effect te maken.

DJI-inspire-3-drone-gebruikt-8K-full-frame-camera-voor-professionals-camera-deals

Speciaal voor professionals

De DJI Inspire 2 richtte zich al op professionals, maar kon ook worden gebruikt door de prosumer. Met de Inspire 3 heeft de drone zich ontdaan van het consumentensegment en heeft daarmee meer professionele tools gekregen. De hoofdcamera kan tot 80 graden omhoog draaien en tijdens het landen wordt het landingsgestel breder, zodat de camera makkelijker te bereiken is.

Zenmuse X9 8K Air camera

De volledig nieuwe full frame Zenmuse X9 8K Air camera is volgens DJI de lichtste full frame camera ooit. Het is mogelijk om te filmen in 8K 25fps Cinema DNG of 8K 75fps ProRes RAW. In 4K zijn framesnelheden tot 120fps te halen. Dankzij de Dual Native ISO EI 800/4000 bij 24fps en 320/1600 bij 30fps is de Inspire 3 ook geschikt voor producties bij weinig licht. De sensor heeft in totaal 14 stops aan dynamisch bereik.

DJI-inspire-3-drone-gebruikt-8K-full-frame-camera-voor-professionals-camera-deals

FPV-camera

De verbeterde FPV-camera met 3M pixels aan de voorzijde heeft een beeld van Full HD 1080p 60fps en een beeldhoek van 161 graden. Het interessantste is mogelijk de nacht visie, die de piloot helpt een veilige vlucht uit te voeren.

Hot-swappable accu’s

De Inspire 3 blijft tot 28 minuten in de lucht en hoewel dat voor consumenten piloten weinig lijkt, is het zeker indrukkend. Het namelijk mogelijk om de dubbele accu’s te vervangen zonder het systeem uit te zetten. Hierdoor is een snelle swap uit te voeren en binnen seconden weer de lucht in te zijn.

DJI-inspire-3-drone-gebruikt-8K-full-frame-camera-voor-professionals-camera-deals

Veilige vlucht

Dankzij 9 camera’s rondom de drone worden obstakels herkend, waardoor de drone zichzelf tijdig kan afremmen of stoppen. Het is zelfs mogelijk dat de piloot de obstakelcamera’s gebruikt om zijn eigen eisen te maken over waar wel en niet voor moet worden gestopt met vliegen.

Geplande vluchten

In de wereld van cinema wordt niets aan het toeval overgelaten en dankzij het extreem precieze RTP positiesysteem, kunnen routes tot op de centimeter nauwkeurig worden uitgedacht. Hierdoor kunnen shots op verschillende momenten op exact dezelfde manier worden uitgevoerd. Uiteraard blijkt positionering op basis van satellieten nog steeds beschikbaar.

DJI-inspire-3-drone-prijzen-en-review-camera-deals

Pro workflow

De DJI Workflow blijft hetzelfde en het DJI Collar System (DCCS) wordt ondersteund en komt overeen met de Ronin 4D. Via de USB-C poort worden bestanden vanaf de 1TB SSD met 900MBps overgezet naar een computer. Monitoren in 4K beeld is mogelijk tot op een afstand van 5 kilometer.

Scherm en transmissie

Met de Inspire 3 wordt de DJI RC Plus controller geleverd, die een 1,200-nit 7-inch scherm heeft. Ook deze controller heeft hot-swapable accu’s, waardoor je het systeem nooit opnieuw hoeft op te starten. Dankzij de O3 Pro transmissie is er een bereik van 12 (dual control) tot 15KM mogelijk. Op de controller zit een HDMI-out voor het monitoren van de beelden en om een 3-kanaals follow-focus te plaatsen die focus en diafragma controleren. Het zou ons niet verbazen om de Inspire 3 terug te zien in onze lijst van beste drones.

DJI-inspire-3-drone-prijzen-en-review-camera-deals

Prijs en beschikbaar DJI Inspire 3

De DJI Inspire 3 is beschikbaar vanaf juni en zal zonder lens vanaf € 14,999.- te koop zijn. De drone is te koop in combinatie met 18mm, 24mm, 35mm en 50mm prime lenzen. Klik hieronder op de tabbladen om de verschillende uitvoeringen te zien. Mocht de prijs van de Inspire 3 je iets te gortig zijn, dan kun je ook kijken naar de DJI Mavic 3 Cine; een cinema drone voor een aantrekkelijke prijs.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter