Zoek
Sluit dit zoekvak.

DJI Inspire 3 drone komt eraan: geruchten en wat we tot nu toe weten

Geüpdate op 23/09/2022 door Yoreh

De DJI Inspire-serie is een drone met professionele camera en wordt ingezet voor de cinematografie. De laatste versie is de Inspire 2, maar is door de komst van de Mavic 3 minder relevant en behoorlijk verouderd. Maar, de Inspire-serie is springlevend en dankzij gelekte beelden lijkt er een derde versie aan te komen. 

De Inspire 2 dateert uit 2016 en in 2018 gingen er al tekeningen van een potentiële opvolger rond. Men dacht dat zowel de Mavic 3 als Inspire 3 zouden worden aangekondigd, maar het bleef bij de Mavic 3 vanwege de Covid-19-pandemie.

 

Invouwbare propellers

Het eerste dat opvalt als we naar de gelekte foto’s kijken zijn de opvouwbare propeller. Het is de eerste keer dat een Inspire drone dit heeft en het zal redelijk wat ruimte in de koffer schelen.

De neergestorte drone had helaas geen sensor, maar volgens DroneDJI zal de Zenmuse X9 zeker op de Inspire 3 passen. Op dit moment vinden we deze sensor op de DJI Ronin 4D Cinema Camera.

DJI-Inspire-3-drone-komt-er-aan-cameradeals

Vliegen met de DJI RC Plus controller

De RC Plus is het vlaggenschip van de DJI-controller en werkt op dit moment samen met de nieuwe M30 drone. Volgens twitteraar OsitaLV, die het bijna altijd bij het rechte eind heeft, zal deze controller ook gebruikt worden met de nieuwe DJI Inspire 3.

DJI-RC-Plus-controller-wordt-gebruikt-met-DJI-Inspire-3-cameradeals (1)

De controller heeft de 7-inch scherm en de WM630 drone zou de Inspire 3 zijn. Dit is omdat alle Inspire drones tot nu toe met WM zijn aangeduid. Verder is de controller IP54 weerbestendig, heeft Dual External antennes voor een stabiele beeldoverdracht en een 8-core high-performance processor.

Mogelijke DJI Inspire 3 specificaties

 • Zenmuse X8 camera
 • Nieuwe O4 video transmissie met dual RC
 • CineCore 3.1
 • Super 35 or groot formaat CMOS sensor
 • 8K 75fps, 6K 100fps, 4K 200fps
 • Geen krop in hoge framerates
 • RAW 12 bit / ProRes 4444XQ / 422HQ
 • Time code sync
 • Obstakeldetectie aan alle kanten
 • APAS Pro
 • High accuracy maneuvering
 • Somatosensory gimbal control
 • Draagbare video-ontvanger voor regisseur.
 • Traploze diafragma aanpassing

Vooralsnog is dit een wensenlijstje dan echt gelekte specificaties. Maar, we hebben al vaker specificatielijsten gezien van twitteraar OsitaLV die allen uitkwamen.

Aankondiging en prijs

We weten dat de Inspire 3 al volop wordt getest en als we het schema moeten geloven, dan zien we de professionele drone in september van dit jaar verschijnen. Kijkend naar andere modellen, zien we dat de Mavic 3 vanaf prijs een stuk hoger is dan die van de Mavic 2 Pro. Volgens kenners zal de prijs van de Inspire 3 tot 1.5x  hoger zijn dan de Inspire 2. Dat betekent dus dat je er minimaal €10,000 voor neerlegt. De prijs hangt ook af van het soort sensor en camera onder de drone wordt geplaatst.

Dit is een hoop geld maar, voor professionals zal het maar een investering van minimaal €2000 per jaar zijn (op basis van 5 jaar). Dat valt dus alles mee als je een professional bedrijf runt.

We zijn uiteraard bij je terug als er meer informatie over de drone beschikbaar is!

Prijzen van vandaag voor de DJI Inspire 2

Laatste Amazon prijsupdate was: 23/05/2024 16:49
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Prijzen van vandaag voor de DJI Mavic 3

Laatste Amazon prijsupdate was: 25/05/2024 20:24
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0