DJI kondigt de Air 3 aan met dubbele camera’s en lange vliegtijd

Geüpdate op 26/07/2023 door Yoreh

De DJI Air 3 drone is aangekondigd en is weer de vierde versie in de Air-serie na de Air, Air 2 en Air 2s. De opvolger van de Air 2s heeft dubbele camera’s en een veel langere vliegtijd gekregen. 

De DJI Air 3 is een drone die tussen de beginner drone Mini 3 en de Mavic 3 serie zit. Deze type drones zijn goed voor de serieuzere fotograaf en filmer die niet de totale kracht van de Mavic 3 nodig hebben, maar wel veel kwaliteit verlangen. De grootste update is de tweede camera. Waar de DJI Mavic 3 Classic en Mavic 3 Pro deze al hebben, heeft de DJI Air 2s een enkele camera. Het is te zeggen dat de Air 3 een waardige vervanger is van de DJI Air 2s.

Zo heeft de Air 3 dezelfde 24mm camera van de DJI Mini 3 Pro en ook de 70mm telefoto camera vanuit de professionele Mavic 3 Pro.

Dubbele camera in de Air 3 drone van DJI

De DJI Air 3 heeft twee 1/1.3-inch quad-Bayer sensoren die beide Dual native ISO gebruiken. De camera’s beschikken over 48 megapixels en kunnen 4K slowmotions tot 100fps maken of 4K HDR tot 60fps. Voor slowmotions van 8x zet je de camera in Full HD om tot 200 frames per seconde op te nemen. Hierbij wordt wel een crop toegevoegd en deze kun je omzeilen door in 2.7K 60fps te filmen.

De eerste sensor gebruikt een 24mm f/1.7 camera die hetzelfde is als die van de Mini 3 Pro. De tweede camera heeft een 70mm f/2.8 lens, wat een optische zoom van 3 keer inhoud. Hoewel er geen nieuwe technieken worden gebruikt, is het wel de eerste keer dat ze in deze combinatie en op een Air-serie drone worden gebruikt.

DJI-Air-3-drone-is-op-de-markt-met-dubbele-cameras-en-46-minuten-vliegtijd-camera-deals

De sensoren op de Air 3 zijn kleiner dan de 1-inch sensor die op de DJI Air 2s is geplaatst. Voor sommige filmmakers heeft een grotere sensor de voorkeur over een dubbele camera set-up. Het is dus goed mogelijk dat de DJI Air 2s nog een tijdje op de markt blijft, omdat de drones best wat verschillen en de Air 2s niet per se een stap naar beneden is.

Langer vliegen, tot maar liefst 46 minuten

De DJI Air 3 weegt 720 gram en heeft een volledig nieuwe accu gekregen met een capaciteit van 4,241mAh. Deze accu zorgt ervoor dat je tot maximaal 46 minuten in de lucht blijft en dat is 15 minuten langer dan de 31 minuten van de DJI Air 2s. Waar we teleurgesteld zijn over het feit dat er geen Micro FourThirds sensor in de Air 3 zit, maakt de vliegduur van 46 minuten het weer een beetje goed. Niemand had een vliegtijd als deze namelijk kunnen bedenken.

DJI-Air-3-drone-is-op-de-markt-met-dubbele-cameras-en-46-minuten-vliegtijd-camera-deals

Het nieuwste 04 video transmissiesysteem zorgt ervoor dat er een controller bereik van maar liefst 20 kilometer is, wanneer er weinig andere signalen zijn. Het beeld wordt in een resolutie van 1080p en 60fps naar de controller gestuurd. Het bereik van 20 kilometer is twee keer zo veel als het 03-systeem dat tot 10 kilometer bereik had.

Veiliger vliegen

Het is de eerste keer dat een drone uit de DJI Air-serie omni-directionele obstakelsensoren heeft. De drone gebruikt dubbele fisheye lenzen die voorwaarts, naar onderen, boven, links en recht kijken om obstakels tijdig te herkennen. Het APAS 5.0 anti-collisie systeem zorgt ervoor dat obstakel worden ontweken door er omheen te vliegen of te stoppen.

Uiteraard is de nieuwste versie van Return To Home (RTH) te gebruiken, waarbij de Air 3 de beste route kiest om terug naar huis te vliegen.

DJI-Air-3-drone-is-op-de-markt-met-dubbele-cameras-en-46-minuten-vliegtijd-camera-deals 4

Regels

De DJI Air 3 heeft een C1-rating in Europa en volgende de Europese wet- en regelgeving voor drones betekent dat je 150 meter afstand van mensen en gebouwen moet houden en een online en fysiek examen moet afleggen.

DJI Air 3 prijs en beschikbaarheid

De DJI Air 3 drone is, zoals altijd, in verschillende pakketten te verkrijgen. De Air 3 los kost €1099, terwijl je €1349 betaalt voor de Air 3 + RC-N2 controller. De drone is nu te bestellen en je kunt hem morgen al in huis hebben

Klik op de tabbladen om verschillende combinaties te bekijken en waar je deze kunt kopen.

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart