DJI Mavic 3 Pro drone is onthuld en heeft 3 camera’s

Geüpdate op 25/04/2023 door Yoreh

De DJI Mavic 3 Pro is onthuld, heeft drie camera’s en is niet zo duur als we hadden verwacht. De prosumenten drone is wel iets zwaarder dan de andere modellen, maar komt ook met vele nieuwe opties en functies.

Drie camera’s

In de hoofdrol zien we de camera’s en vooral de nieuwe derde camera trekt de aandacht. De hoofdcamera bestaat nog altijd uit een grote Mirco FourThirds CMOS-sensor met een brandpuntsafstand van 24mm en variabel diafragma van f/2.8-f/11. De MFT sensor is bijna hetzelfde als die van de DJI Mavic 3, maar in dit geval geleverd door Sony.

DJI-Mavic-3-pro-drone-heeft-drie-cameras-camera-deals

De tweede en nieuwste camera is een mid-range telefoto lens met een zoom van drie keer. Deze 48 megapixel camera op 1/1-3-inch sensor heeft een brandpuntsafstand van 70mm en diafragma van f/2.8.

De derde camera is een telefoto lens van 12 megapixels op een 1/2-inch sensor en geeft een beeld van 166mm en diafragma van f/3.4.

DJI Mavic 3 Pro camera specs
Camera Sensor Brandpuntsafstand Diafragma
Hoofdcamera 20MP Micro FourThirds 24mm f/2.8-f/11
Mid-telefoto (3x zoom) NIEUW 48MP 1/1.3″ 70mm f/2.8
Telefoto (7x zoom) 12MP 1/2″ 166mm f/3.4

Verbeterde telefoto camera

Naast de nieuwe 70mm telelens, is de 166mm camera verbeterd t.o.v. die van de DJI Mavic 3. Op de Mavic 3 is het diafragma namelijk f/4.4 en dat is nu f/3.4. Daarbij is de derde lens van 162mm naar 166mm gegaan. De 166mm lens zit nog altijd op een 1/2-inch sensor verwerkt en dat is redelijk klein. Dat betekent dat je de beste beelden krijgt wanneer er genoeg licht is. De kwaliteit valt namelijk nogal tegen wanneer de sensor wordt uitgedaagd.

DJI-Mavic-3-pro-drone-heeft-drie-cameras-camera-deals

Alternatief voor digitaal zoomen

De twee nieuwe 70mm camera is geïntroduceerd als alternatief voor digitaal zoomen. Bij het digitaal inzoomen worden pixels vergroot en daarmee lever je in aan kwaliteit. DJI heeft dit opgelost door een 48 megapixel sensor te gebruiken, waardoor de 70mm zoom beter moet zijn dan de digitale zoom vanaf de hoofdcamera. De specificaties komen overeen met die van de DJI Mini 3 Pro 48 megapixel sensor.

Filmen in 5.1K 50fps en 4K 120fps

Op de DJI Mavic 3 Pro film je maximaal in een resolutie van 5.1K met 50fps, 4K 120fps of 4K 60fps terwijl onderwerp volgen werkt. Het is nu mogelijk om een ‘waypoint flight’ uit te voeren. Hierbij kan de drone een vooraf bepaalde route vliegen. Verder is Cruise Control aanwezig voor soepele langere vluchten en er zijn return-to-home opties bijgekomen.

DJI-Mavic-3-pro-drone-heeft-drie-cameras-camera-deals

Een zware drone

De DJI Mavic 3 Pro is een stukje zwaarder geworden en weegt 958 gram voor de normale versie en 963 gram voor de DJI Mavic 3 Cine versie. Dit betekent dat volgens de DJI Mavic 3 de Mavic 3 Pro in de A2 klasse terecht komt. Dit betekent dat je een online cursus en een examen moet afleggen. De Mavic 3 is iets lichter en mag over mensen heen vliegen, terwijl de Mavic 3 Pro dat niet zou mogen.

DJI Mavic 3 Pro Cine

Met de DJI Mavic 3 Pro Cine krijg je hetzelfde als de normale Mavic 3 Pro, plus Apple ProRes 422 HQ formaat film. Het ProRess codec kan door alle drie de lenzen worden gebruikt. Daarbij is er een 1TB SSD in de drone verwerkt voor snelle verwerking van de beelden.

Pre-order de DJI Mavic 3 Pro (Cine) via Camera Deals

De DJI Mavic 3 Pro gaat €1799 kosten zonder controller of €2099 met DJI RC.

Bekijk ook: de beste drones met camera van dit moment

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart