DJI Mini 3 aangekondigd: betaalbaar en vol functies

Geüpdate op 10/12/2022 door Yoreh

Niet lang na de aankondiging van de DJI Mini 3 Pro in mei, is het nu tijd voor de lichte DJI Mini 3, 4K drone. 

De drone weegt onder de 250 gram, wat betekent dat je geen vlieg bewijs nodig hebt. De Mini 3 lijkt veel op de DJI Mini 3 Pro, maar dan met iets minder ‘pro’ functies.  En dat maakt het een van de beste drones op de markt. De drone heeft een 12 megapixel sensor, filmt in 4K en vliegt maximaal 38 minuten.

Geen obstakelsensoren

Hoewel de DJI Mini 3 veel op zijn grotere broer, de DJI Mini 3 Pro, lijkt, heeft de DJI Mini 3 geen obstakelsensoren. Maar, het is nog wel mogelijk om de camera te laten wisselen tussen horizon (film) en portret (verticaal) modus. Dit zorgt ervoor dat de drone interessant is voor een grote groep videomakers en fotografen.

De Mini 3 heeft GNSS (GPS+GLONASS+Galieo) en sensoren aan de onderkant die voor automatische landing en precieze GPS-locatie zorgen.

DJI-mini-3-drone-prijzen-en-review-cameradeals

Foto: DJI

Camera en sensor

De Mini 3 heeft een CMOS-sensor van 1/1.3-inch, met een f/1.7 camera. Dit zijn dezelfde eigenschappen als die van de DJI Mini 3 Pro, maar de Mini 3 schiet 4K tot 30fps, terwijl de Pro dat tot 60fps kan. Het is wel mogelijk om 30fps HDR-beelden te maken met de Mini 3.

Verbinden met de nieuwste controllers

Hoewel het een budget drone is, kun je deze wel met de nieuwste en geavanceerdste controller koppelen. Zo kun je de standaard RC-N1 controller gebruiken in combinatie met je smartphone. Wil je een ingebouwd scherm, dan kun je voor de DJI RC kiezen. Beide controllers hebben een bereik tot 10km met 720 30fps live-view. De Mini 3 kan maximaal 38 minuten in de lucht blijven en heeft een wind weerstand van 10.7 m/s.

DJI-mini-3-is-betaalbaar-en-vol-functies-cameradeals 2

DJI Mini 3 met RC-N1 controller. Foto: DJI

Kleine en compact

De drone is met 249-gram de lichtste van DJI en meet opgevouwen maar 148 x 90 x 62mm. In Europa kun je de standaard accu’s gebruiken, maar buiten Europa kun je zelfs gebruikmaken van de Extended Battery, die voor een vliegtijd van 51 minuten zorgt, maar de drone ook zwaarder dan 250 gram maakt.

DJI-mini-3-is-betaalbaar-en-vol-functies-cameradeals 3

DJI Mini 3 met DJI RC

Handige modussen

Het bekende ‘MasterShots’ heeft het niet gehaald op de DJI Mini 3, maar je kunt wel gebruikmaken van:

 • Quickshots
 • Dronie
 • Helix
 • Rocket
 • Circle
 • Boomerang

Deze modussen helpen de piloot om zwoele en perfecte beelden te maken, zonder dat je zelf hoeft te vliegen. Handig als je niet veel tijd hebt, of wanneer het lastig is om het shot handmatig te maken.

DJI-mini-3-drone-prijzen-en-review-cameradeals

DJI Mini 3. Foto: DJI

Prijs en beschikbaarheid

Het is al mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de Mini 3. De drone is in vele pakketten beschikbaar:

 • DJI Mini 3 los €529
 • DJI Mini 3 + RC-N1 €599
 • DJI Mini 3 + DJI RC €649
 • DJI Mini 3 fly more (zonder controller: ¼699
 • DJI Mini 3 fly more + RC-N1 €768
 • DJI Mini 3 Fly More + DJI RC €938

Klik op de tabbladen hieronder om de deals en uitvoeringen voor de DJI Mini 3 drone te zien.

Lees ook:

 • DJI Mini 3 Pro vs Mini 2 vs Air 2(s)
Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart