Is de DJI FPV geschikt voor jou? Een review, uitleg en tutorial

Geüpdate op 08/03/2021 door Yoreh

De DJI FPV is de eerste ready-to-fly race drone van het Chinese merk en stelt je in staat om elke drone beweging te maken die je kan bedenken. DJI geeft aan dat de First Person View drone voor elk niveau vlieger is, maar kan een beginnende vlieger ook bizarre loops maken? En is dit geen geschikte drone voor filmmakers? 

De DJI FPV drone kost €1349 en is een race drone die snelheden tot 140 km/u haalt en je bizarre 4K 60fps laat maken. Om de drone te vliegen gebruik je de DJI Goggles V2, de controller of de additionele joystick. De DJI Goggles is geen VR-bril, maar eigenlijk een soort cinematisch scherm net voor je ogen. De drone gaat namelijk zo snel dat je op een normaal scherm, zoals je telefoon, niet kan bijhouden wat er gebeurt.

Bekijk ook: de beste drones met camera van dit moment

Vliegmodi: S, N en M modus

De drone heeft 3 vliegmodi: S-, N- en M-modus. De S-modus is het makkelijkste in gebruikt, de N (normal) modus laat je al een stuk dynamischer vlieger en met de M (manual) modus kan je doen wat je wil. Deze laatste modus kan je alleen gebruiken als je echt weet wat je doet. Zet je de M-modus aan tijdens je eerste keer vliegen van een FPV-drone, dan crash je gegarandeerd. Is dit dan echt een drone voor beginners? Zeker, want DJI heeft een simulator gemaakt die je kan ‘spelen’ via de Goggles. Op deze manier leer je vliegen voordat je de echte wereld in gaat. Hierbij gebruik je de controller om te leren vliegen. Het antwoord op de vraag of een beginnende vlieger ook de bizarre loops kan maken zoals in de promotievideo: nee, waarschijnlijk niet. Maar de antwoord op de vraag of echt iedereen de drone kan besturen: Ja, zelfs als je nog nooit een drone hebt bestuurd, dan vlieg je gemakkelijk met de DJI FPV (in S-modus). Hiervoor heb je de simulatie in principe niet nodig, maar is wel aan te raden.

DJI-vliegsimulator

Is dit een drone voor filmmakers?

Ja, uiteraard is dit een drone voor filmmakers. Maar wat voor filmmakers? De eerste vraag die we stelden is of de drone ook cinematische shots maken zoals de DJI Mavic Air 2 of Mavic 2 Pro doen?

Op dit moment filmt de drone in 4K alleen in 50 of 60fps en in 120fps in HD. De cinematische frame snelheden van 24, 25 en 30 zijn niet beschikbaar. Waarom? Omdat de drone zó snel vliegt dat je minimaal 50fps nodig hebt om het beeld te kunnen bijhouden. Dit geld zowel voor de bril als de drone zelf.

DJI-FPV-Drone-combo-

Eén-assige stabilisatie

Daarnaast krijg je in elke modus een ‘vliegtuig’ effect wanneer je naar links of rechts stuurt, de horizon blijft dus niet recht. Dit komt door de camera op één as wordt gestabiliseerd. De rest van de beelden worden digitaal gestabiliseerd. De reden dat er maar op één as wordt stabiliseert heeft ook weer met de snelheid te maken. Een 3-assige stabilisatie zou niet werken en kapot gaan met snelheden en vooral bochten zoals de DJI FPV maakt.

DJI-FPV-Drone-combo-

DJI FPV Combo inhoud

Videokwaliteit

Waar de DJI Mavic Pro 2 een grote 20MP 1 inch sensor gebruikt, heeft de DJI FPV een 12 Megapixel sensor van 1/2.3 inch. Het is dus niet dé beste drone voor foto- en videokwaliteit. De 4K video wordt opgenomen met een bitrate van 120Mbps, wat redelijk is. Een voordeel van deze camera is dat de indeling in het kleinere en minder gecomprimeerde H.265 gebeurd. Dit komt ten goede van de beeldkwaliteit. Het is mogelijk om het D-Cinelike profiel aan te zetten. Wat je ook kan veranderen zijn de sluitertijd en ISO, maar het diafragma is vast en niet aan te passen. Zorg er dus voor je dat ND-filters aanschaft.

Tutorial en meer review

Wil je weten hoe een eerste keer vliegen er uit ziet, kijk dan de video die CineD heeft gemaakt.

Beste prijzen van vandaag voor de DJI FPV Drone Combo (met Goggles)

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DJI FPV Combo
Laatste updates:
 • €929,00 - 04/09/2023
 • €949,00 - 02/09/2023
 • €929,00 - 23/08/2023
 • €763,55 - 21/08/2023
 • €929,00 - 19/08/2023
 • €780,58 - 17/08/2023
 • €793,61 - 15/08/2023
 • €813,16 - 13/08/2023
Sinds: 10/04/2023
 • Hoogste prijs: €1.029,00 - 16/04/2023
 • Laagste prijs: €763,55 - 21/08/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 23/08/2023 22:40
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Nieuwe Europese wet- en regelgeving vanaf 2021

Sinds januari 2021 zijn er nieuwe regels van kracht voor het vliegen van drones in Europa. De DJI FPV weegt 795 gram en dat bekent dat je deze moet registreren bij de RDW (NL) of FOD (Be) en dat je een vliegopleiding moet volgen. Dit is verplicht en je bent strafbaar wanneer je dit niet doet. Houd je altijd aan de maximale vlieghoogte van 120 meter en verlies de drone niet uit het zicht. Door het gebruik van de DJI Goggles is het niet mogelijk om de drone in het zicht te houden. Dit betekent dus dat je altijd een persoon nodig hebt, een spotter, die de drone in het zicht houdt.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart