Snap, van Snapchat, heeft de Pixy gebouwd: een selfie drone

Geüpdate op 04/05/2022 door Yoreh

Het bedrijf Snap, dat inmiddels een camera merk is, heeft een Pixy gebouwd; een drone die foto’s en video maakt en zelf vliegt. 

Dezelfde makers van Snapchat zitten inmiddels in de camera business en hebben al een zonnebril met camera, de Spectacles, op de markt gebruikt. Hoewel deze genadeloos flopte (Zowel de 1e als 2e versie), komt daar alsnog een 3e 3D-versie van. Naast de zonnebril brengt Snap nu dus ook een mini-drone uit die al je belangrijke momenten vastlegt.

Vliegen met een druk op de knop

De zelfstandige drone bedien je met een druk op de knop en vervolgens vliegt de Pixy maximaal 9.1 meter van je vandaan. Je kunt een van de vier presets gebruiken, die vervolgens videobeelden of foto’s van je maakt. De drone past in de palm van je hand, heeft 4 rotoren die veilig zijn verwerkt ik de fel gele body.

Elk mooi moment vastleggen

De drone is gemaakt voor mensen die hun momenten makkelijk vast willen leggen en Snap richt zich niet op de drone vliegers. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de Pixy niet tot de beste drones van dit moment behoort en ook zeker geen concurrent van de DJI Mini Se is.

Snap-pixy-selfie-drone-cameradeals

Vliegmodussen

Voordat je de drone de lucht in laat, kun je kiezen uit Hover, Oribit, Reveal, Favorite en Follow. De Follow (volg), functie herkent de persoon als onderwerp en volgt deze automatisch. Ondertussen worden er video’s of foto’s vanuit de lucht genomen.

De drone doet alles vanzelf en ook de beelden worden direct overgezet naar Snapchat Memories. Vanuit Snapchat Memories is het makkelijk om de video’s te bewerken en om overgangen en effecten als Hyperspeed, Bounce, Orbit 3D en Jump Cut toe te voegen.

Na het opslaan van de video deel je de video direct op Snapchat of een andere social media kanaal.

Broekzak formaat vliegende selfie stick

Hoewel Snap de Pixy als een “Broekzak formaat, vrij vliegend hulpje dat geschikt is voor grote en kleine avonturen” beschrijft, is het gewoon een hand-free selfie stick met okay kwaliteit en zonder beeldstabilisatie.

Klein, licht en veilig

De vier rotoren worden door de fel gele body beschermt en de kleine drone weegt maar 101 gram. Snap heeft niet laten weten hoe lang de drone vliegt op één volle accu, maar we weten wel dat het 40 minuten duurt om deze op te laden.

Hoewel de drone geen obstakelsensoren heeft, zal de drone veilig landen als deze ergens tegenaan komt. De Pixy heeft wel andere sensoren aan de onderkant van de drone, die je hand herkent om veilig te kunnen landen. De camera aan de voorzijde wordt gebruikt voor het maken van foto’s en video’s, maar ook om jouw gezicht te herkennen en te kunnen volgen.

Niet de eerste selfie-drone

De Snap Pixy is niet de eerste selfie-drone en volgt de AirSelfie drone op die tijdens CES 2020 werd onthuld. Maar Snap is wel de eerste die een drone als deze uitbrengt met zo veel potentie. Het kan een nieuwe markt aanspreken van mensen die wel een drone willen, maar geen zin hebben om er een te besturen. Door het grote gemak en deze Pixy kan de drone markt een nieuwe boost krijgen.

Prijs en beschikbaarheid

Op dot moment is de drone te koop in de VS en Frankrijk voor $250, maar alleen zolang er voorraad is. De wachttijd staat nu al op 16 weken.

Prijzen van vandaag voor de DJI Mini Se

De DJI Mini SE is een kleine en compacte drone voor de beginnende vlieger.

Geen vliegbewijs nodig | 1/2.3″ 12MP CMOS-sensor | 2.7K 30fps film | 249 gram | 30 min vliegen | QuickShots | 3-assige gimal | 46.8 km/u topsnelheid

Laatste Amazon prijsupdate was: 25/03/2023 16:50
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart