Search
Close this search box.

Cinewhoop drone DJI Avata komt uit op 25 augustus

Geüpdate op 19/08/2022 door Yoreh

Er is weer een hele rits aan gegevens gelekt over de DJI Avata Cinewhoop drone. Zo weten we de filmresolutie en waar hij voor bedoeld is, alleen weten we niet welke doelgroep DJI precies voor ogen heeft. Daarbij heeft DJI nu een foto geplaatst met ‘Born To Fly’ en een datum: 25 augustus. 

De Avata gaat gebruikt worden met een bril om op deze manier meer controle over de drone te hebben. Daarnaast zal de drone kunnen filmen in gestabiliseerde 4K. Het wordt een kleine drone die past in de palm van je hand, heeft een motion-controller en HD Low Latency transmissie. Dit zegt @Dealsdrone.

Foto’s van de verpakking gelekt

Dankzij gelekte foto’s van de doos weten we meer over de drone en dat deze in 4K kan filmen. De propellers zitten in de drone gebouwd en zijn beschermd. Dit zorgt ervoor dat het een drone voor binnen is. Dat maakt de FPV (First Person View) drone geschikt voor bijvoorbeeld makelaars die toffe interieur shots nodig hebben. De Goggles zullen zijn inbegrepen.

Obstakel sensoren?

Het is niet duidelijk of de DJI Avata ook obstakelsensoren zal hebben. Deze zijn in kleine ruimtes extra belangrijk om niet tegen objecten aan te vliegen. Het voordeel van een binnen drone is dat deze niet hoeft te voldoen aan de eisen van buiten drones. De drone kan namelijk niet met andere vliegende objecten botsen en daardoor hoef je alleen de veiligheid van het huis en mensen in acht te nemen.

Voor wie is de DJI Avata?

De DJI FPV is al op de markt en bedoelt voor het gebruik in de buitenlucht. Maar wie heeft er een drone voor binnen nodig? Makelaars noemden we eerder en wie weet ook bruiloft en bedrijfsfilm makers. Als dat zo is, dan kijken we naar een behoorlijk kleine niche. Maar, wie weet heeft de Avata functies die het grote publiek bereiken.

Prijs en beschikbaarheid DJI Avata

Een kleine concurrent is de Snap Pixy; een geautomatiseerde drone die zelf objecten kan volgen en bewegingen als Hyperspeed en Jump Cut maken. Het probleem is dat de drone een slechte camera en accu heeft en niet is te besturen. De Avata gaat een stap verder en zal professionelere beelden gaan afleveren. Daarbij wordt de Avata met de Goggles 2 geleverd.

Door het toevoegen van de goggles zal de prijs van de drone zo rond de €1299 gaan liggen. Verwacht wordt dat de Avata Air Sense heeft, wat een waarschuwingssysteem is voor wanneer er andere vliegtuigen in de buurt zijn. De drone zal waarschijnlijk 500 gram wegen en dat betekent dat je hem moet registreren wanneer je er buiten mee wilt vliegen.

Wanneer de drone uitkomt? Waarschijnlijk al deze of volgende maand.

Prijzen van vandaag voor de DJI FPV

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/02/2024 04:00
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0