Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een nieuwe Fujifilm camera in april en dit zijn de opties

Geüpdate op 16/01/2023 door Yoreh

Fujifilm heeft zo de gewoonte om hun eigen grote evenement te houden en daar hun nieuwe producten aan te kondigen. De volgende ‘X-Summit’ vindt plaats in april 2023 en we zullen nieuwe apparatuur zien. 

Naast nieuwe camera’s kunnen Fuji gebruikers ook nieuwe firmware verwachten. Vorig jaar was al druk en groots voor het bedrijf door de komst van de Fujifilm X-H2, Fujifilm X-H2S en Fujifilm X-T5. Welke nieuwe apparatuur en camera’s we gaan zien heeft het Japanse bedrijf niet bekend gemaakt, maar we hebben een aantal opties op een rij gezet.

Fujifilm X-Pro 4

Fujifilm X-Pro3 Titan Dura Zwart-systeemcamera - cameradeals.be

Fujifilm X-Pro 3

De Fujifilm X-Pro 4 kan een van de nieuwe camera’s van het Japanse bedrijf zijn. Deze zou de controversiële Fujifilm X-Pro 3 opvolgen. Een rangefinder camera die op dit moment lastiger te verkrijgen is en wat kan duiden op het feit dat er geen nieuwe modellen meer worden aangevoerd.

De X-Pro 3 heeft een e-ink scherm, waarvan je informatie kunt aflezen en staat bekend om de bekende Fujifilm simulaties. De camera staat bekend als de Hipster camera en door zijn ontwerp en functies is dat ook niet zo gek.

De nieuwe, vijfde generatie, Fujifilm processoren zijn sterker en beter op het gebied van autofocus, beeldstabilisatie en verwerking; elementen die we allemaal in de X-Pro 4 terug kunnen zien.

Fujifilm X100 IV of Fujifilm X100V II

Fujifilm-X100V-Zilver-compact-camera-cameradeals.be

Fujifilm X100V

Een mateloze populaire camera voor straatfotografie is de Fujifilm X100V. Deze camera heeft een vaste 23mm lens en strak retro-ontwerp. Netzoals de X-Pro 3, is de Fujifilm X100V moeilijk te krijgen en op onze site zien we dat veel bezoeker proberen om de laatst overgebleven modellen te vinden.

De opvolger kan de Fujifilm X100IV of Fujifilm X100 V II heten en dat hangt af van welke naamgeving het bedrijf gaat hanteren. Op dit moment kun je de camera voor €1499 kopen en dat is aan de prijzige kant. Vooral in deze tijd zien we dat camerafabrikanten zich richten op beter betaalbare camera’s in het consumentensegment.

Fujifilm moet dus zorgen dat ze alle kracht van de 26.1MP met 4K film X100V behouden én ook een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Fujifilm X-S20

Fujifilm-X-s10-body-met-xc-15-45mm-lens-cameradeals.be

Fujifilm X-S10 met 15-45mm lens

De Fujifilm X-S10 is een krachtige APS-C camera met 26.1 megapixels, 4K film en Interne beeldstabilisatie tot 10 stops, voor een prijs van €1449. De bediening is simpel, wat hem geschikt maakt voor gebruikers die gewoon willen fotograferen, zonder diep in de settings te duiken. De camera is al meer dan twee jaar oud en kan dus rijp zijn voor een opvolger die de X-S20 zou heten. Maar, er zijn nog geen (gelekte) specificaties, dus de kans is redelijk klein de we de X-S20 binnenkort zien.

Fujifilm GFX 50R II / GFX 100R

Fujifilm-GFX-50R

Fujifilm GFX 50R

De laatste camera die we mogelijk zien tijdens de X-Summit 2023 is de Fujifilm GFX 50R II / GFX 100R. De huidige GFX 50R komt uit september 2021 en is een middenformaat camera. De GFX50 is inmiddels al opgevolgd door de GFX 50S II en GFX 100S en hebben op alle fronten betere eigenschappen, zoals interne beeldstabilisatie.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0