Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is hoe je gratis rechtenvrije stock foto’s vindt en download

Geüpdate op 31/01/2022 door Yoreh

Vormgeving met goede foto’s is belangrijk voor artikelen en andere ontwerpen en daar zijn rechtenvrije beelden perfect voor. Wij laten je zien hoe je gratis aan Adobe Stock beelden komt. Rechtenvrije beelden of “Stockphotos” zijn onder andere vectoren, foto’s, video’s en ontwerpen die je kunt gebruiken voor jouw projecten. Helaas kost het behoorlijk wat om deze beelden te kopen en je hebt waarschijnlijk niet altijd het budget om deze beelden aan te schaffen.

Gelukkig zijn er gratis alternatieven als PXhere, waarbij je gratis beelden krijgt. Het enige dat je hoeft te doen is de naam van de maker te vermelden. Maar, er is minder keus en als je veel keuze wilt kom je al snel uit bij Shutterstock of Adobe Stock.

Wat is Adobe Stock?

Adobe Stock heeft 200 miljoen bestanden en is een van de beste stockbeelden websites. De 200 miljoen beelden bestaan uit foto’s, video’s, animaties, illustraties, templates, 3D-modellen, audio clips, vectoren en nog veel meer. Je kunt het materiaal via de website krijgen, maar het is ook mogelijk ze direct via Photoshop of Premiere Pro in te laden als je het juiste abonnement hebt.

Het kopen van materiaal gaat op twee manieren. De eerste manier is via credits of via een abonnement. Met een abonnement mag je een x-aantal beelden per maand gratis van de site halen. Met de credits betaal je een aantal munten per aankoop.

Hoe download je gratis rechtenvrije beelden via Adobe Stock?

Er zijn gelukkig een aantal manieren om gratis goede stockfotografie beelden te krijgen en we leggen die hieronder uit.

Manier 1: Gratis beelden dankzij een Adobe ID

Er zijn maar liefst 78,000 beelden die gratis zijn. En dan ook echt gratis. Het enige dat je hoeft te doen is een Adobe ID aanmaken en je hebt vervolgens toegang tot alle gratis Adobe Stock beelden.

Na het maken van je Adobe ID heb je toegang tot alle gratis foto’s, video’s, vectors en nog veel meer. De juiste beelden kun je vinden via de uitgebreide filters. Je kunt bijvoorbeeld filteren op onderwerp of rubriek. Alle beelden mag je commercieel gebruiken en zijn rechtenvrij.

Dit-is-hoe-je-graits-rechtenvrije-fotos-download-2

Een gratis afbeelding via Adobe Stock

Manier 2: 30 dagen lang complete toegang.

Adobe Stock is een van de websites die je 30 dagen lang gratis kan proberen. In deze 30 dagen mag je 10 standaard stocks downloaden, zonder te betalen.

De ‘Standard Assets’, zoals ze in het Engels heten, zijn beelden die in de ‘standaard’ groep zitten. Adobe heeft namelijk een ‘Premium’ groep waarbij de beelden duurder zijn omdat ze kwalitatief beter zijn. Maar, je hebt alsnog bijna oneindige keuze in de standaard categorie.

De gratis maand kun je starten door hier een account te maken. Je klikt vervolgens op ‘gratis proefperiode starten’ om te beginnen. Hierbij maak je ook een Adobe ID aan, of vul je je bestaande in. Ook moet je jouw creditcardgegevens invoeren. Na de 30 dagen gaat je account namelijk automatisch over op een betaald abonnement. Het is dus belangrijk dat je deze voor het eind van de 30 dagen opzegt. Als je dit op tijd doet, betaal je helemaal niets.

Hoeveel kost een abonnement bij Adobe Stock?

Om een abonnement te nemen ga je naar stock.adobe.com en maak je een account aan. Er zijn twee manieren om foto’s te kopen: tegoed en een abonnement.

Tegoed

Voor een tegoed van ‘1’ kan je een standaard foto downloaden en een video kost tussen de 8 en 12 tegoeden.

Het minimale tegoed is ‘5’ en heeft een waarde van €39,95. Andere tegoeden zijn 16, 30, 80 en 150 voor €899,99. Hoe meer tegoed je koopt, des te goedkoper de credits worden.

Tegoeden tarieven

 • 5: €39,95
 • 16: €121,45
 • 40: €269,99
 • 80: €499,99
 • 150: €899,99
Dit-is-hoe-je-graits-rechtenvrije-fotos-download-3

Filteren bij Adobe Stock

Abonnement

De andere manier om rechtenvrije beelden te kopen is door een abonnement te nemen. Er zijn hierbij pakketten beschikbaar waarbij je maandelijks of jaarlijks betaald.

Maandelijks betalen

Je kan hierbij kiezen uit drie pakketten met verschillende assets. Zo kan je 10, 40 of 750 onderdelen kopen per maand.

 • 10 per maand: €49,99 per maand | €599,89 per jaar
 • 40 per maand: €99,99 per maand | €1199,88 per jaar
 • 750 per maand: €199,99 per maand | €1399,88 per jaar

Jaarlijks betalen

Betaal je jaarlijks, dan krijg je per maand een behoorlijke korting. Maar, je zit er dan wel een jaar aan vast.

 • 10 per maand: €29,99 per maand | €359,88 per jaar
 • 40 per maand: €79,99 per maand | €959,88 per jaar
 • 750 per maand: €159,99 per maand | €1919,88 per jaar

Voor meer informatie over de prijzen kun je de speciale prijzen pagina bekijken.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0