Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bekijk de 10 miljard pixel foto van Het Meisje met de Parel

Geüpdate op 26/07/2023 door Yoreh

Het maakt niet uit of je wel of niet van de klassieke schilderkunst houdt, het bekijken van dit schilderij met microscopische details is heel bijzonder. Hirox Europe heeft een 3D microscopische foto van Het Meisje met de Parel gemaakt die bestaat uit 10 miljard pixels. 

Het Meisje met de Parel

Het Meisje met de Parel is het meest bekende werk van de Hollandse Meester Johannes Vermeer en is geschilderd tussen 1665 en 1667. Sinds 1902 in het bezit van Mauritshuis Den Haag en vandaag de dag daar nog steeds te bewonderen. Dit schilderij is geen portret (in opdracht), maar werk voor de open markt. De modellen zijn bijna altijd anoniem en het ’tronie’ genre, populair geworden vanwege Rembrandt, was in die tijd zeer ongebruikelijk. Wie het meisje in het schilderij is, weet nog steeds niemand zeker.

Negenduizend foto’s

Voor het digitaliseren van dit werk word een microscoop gebruikt die 9000 foto’s neemt met verschillende focuspunten. Deze foto’s worden later automatisch aan elkaar geplakt tot één grote foto. Omdat de verschillende focus- en dieptepunten zijn vastgelegd kon men daardoor ook een 3D-render van het schilderij maken. Dankzij de 3D-render is het mogelijk om de schildertechnieken vanuit hoeken te bekijken die tot dus ver niet mogelijk waren. Vooral voor schilders is dit heel interessant.

1-miljard-megapixel-foto-van-johannes-vermeer-het-meisje-met-de-parel-cameradeals.be

Foto: Hirox Europe

Hirox Europe heeft een 3D digitale microscoop gebruikt om deze panorama te creëren. De microscoop heeft een CMOS-sensor die gebruik maakt van lenzen geprocedeerd door Hirox zelf. De microscoop had meer dan 15 uur nodig om alle foto’s te maken en dat leidde tot een foto met een resolutie van 93,205 × 108,565 pixels, of wel 10 gigapixels, 10 miljard pixels.

1-miljard-megapixel-foto-van-johannes-vermeer-het-meisje-met-de-parel-cameradeals.be

Foto: Hirox Europe

De meest geavanceerde fotocamera’s van dit moment hebben sensoren met 150 megapixels en modellen als de Phase One 1Q4 of Hasselbald H6D 400c kunnen dankzij pixelshift technologie foto’s maken tot 400 megapixel. In vergelijking met de Hirox print zijn dat dus niet heel veel pixels.

Je kunt de foto van Het Meisje met de Parel zelf bekijken in detail en 3D.

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter

      Camera Deals
      Logo