Search
Close this search box.

Canon brengt EOS RiP uit met verticale sensor voor Instagrammers

Geüpdate op 22/01/2020 door Yoreh

Het gerucht gaat dat Canon een EOS RP versie uitbrengt waarbij de sensor 90 graden is gedraaid. Hierdoor wordt het voor Instrammers mogelijk om video direct verticaal op te nemen, zonder dat ze de camera hoeven te draaien. De ratio van de sensor zou 5:4 zijn met een standaard output van 1080×1350. Perfect voor Instagram.

Het is een zeer interessante ontwikkeling want tot nu toe moesten verticale filmmakers genoeg nemen met het kantelen van de camera en zelfs het scherm afplakken met gaffer tape om de juiste beeldverhouding te zien.

Volgens Canon is het tijd dat de influencers serieus worden genomen en dat er ook voor hen een goede oplossing komt. De reden om een camera als deze te maken zijn de kijkcijfers: verticale video’s doen het op Instagram beter dan horizontale en dat heeft alles te maken met het feit dat het gehele beeld wordt benut. Als je dus leeft van Instagram verkopen, dan zou de Canon EOS RiP dus zeer welkom zijn.

Bundels

Canon EOS RiP systeemcamera- 2

Het schijnt dat de RiP in budels komt speciaal voor content creators. Zo krijg je er een extra LP-E17 batterij en een blower brush bij. Je kan er zelfs 10K (neppe) volgers bij krijgen.

Canon EOS RiP systeemcamera- 3

Om het nóg gekker te maken is er een pakket waarbij je een avontuurlijke hoed, kano en een dikke Land Rover Defender krijgt. Met de kano kan je dan van deze waterval in IJsland.

Echt of belachelijk maken van Instagrammers?

Zou deze RiP camera en  Elite Influencer bundel echt zijn of worden Instagrammer gewoon keihard voor lul gezet? Als we naar de naam RiP kijken, kan dit een referentie naar ‘RIP'(Rest In Peace) zijn, met de gedachte dat dit het eind is van conventionele fotografie en film.

Hoewel het een interessante ontwikkeling is waar je veel van kan vinden, is dit niet de eerste Canon camera met bijzondere aanpassingen. Een aantal maanden terug bracht de Japanse fabrikant de Canon EOS Rg uit. Een aangepaste camera voor het fotograferen van eten. Doordat er een ingebouwde IR Cut filter voor sensor zit is het mogelijk om nog meer details in kleuren, walmen en rook op de gevoelige plaat vast te leggen.

Als jij een Instagrammer of influencer bent, zou je dan deze camera met pakketten kopen, of zou je het bij een ‘gewone’ camera houden die je zelf omdraait

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen. Bekijk ook onze gids met tips over het vergelijken van prijzen en camera’s.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter