Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon EOS R Mark II aangekondigd in Mei 2020, maar waarom zo snel?

Geüpdate op 11/12/2019 door Yoreh

Het is net een jaar geleden dat de Canon EOS R uitkwam, maar in 2020 staan er al weer twee (!) EOS R varianten voor de deur.

Het Japanse Canon heeft er zeker voor gezorgd 2019 met een knal te verlaten. Ze laten stof opwaaien met de komst van de EOS 1Dx Mark III en het nieuws dat de Canon Eos Rs en EOS Ra binnenkort uitkomen. Nu gaat gaat het gerucht dat de EOS R Mark II wordt aangekondigd tijdens Photokina in mei 2020.

Wat is de reden hiervoor? De Canon EOS R kwam uit in oktober 2018 en een opvolger in mei 2020 is dus erg snel. Nu was er behoorlijk wat onvrede over het feit dat de systeemcamera geen dubbele kaartsleuven heeft, niet al te best presteert in slechte lichtomstandigheden en de in-body beeldstabilisatie niet geweldig werkt. Het kan dus zijn dat Canon de fouten toegeeft en direct een verbetering biedt.

De geruchten over de aankondiging van de EOS R Mark II is gedaan door Canon Geruchten website Canon Rumors. Zij melden ook dat er op dit moment een selecte groep bezig is met het testen van de camera.

Canon-eos-rs-

Foto credit: Canon

Wat kan er nieuw zijn?

Wat de geruchten site Canon Rumors ook meld is dat zowel de R Mark II als de Rs dezelfde soort afmetingen en body zullen hebben. De meest logische verklaring is dat de R Mark II zich op de fotografie gaat richten en de Rs meer op film. Netzoals de Panasonic S1H of A7s Mark II. Of dit ook echt gebeurd is maar de vraag. Canon heeft het nooit onder stoelen of banken gestopt dat zij er niet van houden om de focus van fotografie af te halen.

Al met al lijkt het erop dat de EOS R Mark II met zijn 30.3mp sensor voor de gevorderde fotograaf is gemaakt, de EOS Rs met 75 megapixel voor de professional en de EOS Rs voor de filmer.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0