Search
Close this search box.

Canon EOS R10 volgens lek samen met EOS R7 en lenzen aangekondigd op 24 mei

Geüpdate op 11/05/2022 door Yoreh

Het gerucht gaat dat Canon op 24 mei een grote aankondiging gaat doen op het gebied van APS-C systeemcamera’s modellen en lenzen en dit luidt waarschijnlijk ook het einde van de M-lijn in. Daarnaast horen we dat naast de EOS R7, we ook de EOS R10 te zien krijgen.

Waar we eerder hoorden dan de Canon EOS R7 wordt aangekondigd in kwartaal vier, lijkt de hele tijdlijn verschoven. Volgens CanonRumors gaat de aankondiging van de EOS R7 en EOS R10 APS-C modellen plaatsvinden op  24 mei.

Productlijst van Canon

De geruchten gaan samen met een aantal mogelijke specificaties van de EOS R10 en een lijst van nieuwe RF-S objectieven.

Canon EOS R10 specificaties

De Canon EOS R10 zou de spiegelreflexcamera versie kunnen zijn van de populaire Canon EOS 90D. Tot nu toe zijn de volgende specificaties gelekt:

 • 24.2 megapixel APS-C Sensor
 • 15 foto’s per seconde mechanisch
 • 24 foto’s per seconde elektrisch
 • 1x UHS-II geheugenkaartslot
 • HDR PQ

Nog meer RF-S lenzen

Eerder wisten we al dat de Canon RF-S 18-45mm f/4-5.6 IS STM zou worden aangekondigd en nu komen daar het volgende objectief bij:

 • Canon RF-S 18-45mm f/4-5.6 IS STM
 • Canon RF-S 18-150mm

Deze twee objectieven zullen hoogstwaarschijnlijk te koop zijn in een pakket met de EOS R7 en R10.

Canon EOS R7 specificaties

In ons artikel over de Canon EOS R7 gaan we dieper op de specificaties in, maar hieronder een opgesomd lijstje van specificaties die nu bekend zijn.

 • 32.5mp APS-C Dual Pixel CMOS AF
 • 15 fps mechanisch
 • 30 fps elektrisch
 • 2x UHS-II kaartsleuven
 • 4K @ 60/50fps (NTSC/PAL)
 • 1080p @ 120/100fps (NTSC/PAL)
 • C-Log 3/HDR PQ
 • In-Body stabilisatie
Canon-EOS-R10-mock-up-via-canonrumors-cameradeals

Canon EOS R10 Mockup via Canonrumors.com

Canon EOS-R modellen die vandaag op de markt zijn

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter