Search
Close this search box.

Canon pakt door en bouwt een Cinema 8K 60fps camera

Geüpdate op 26/10/2020 door Yoreh

Op dit moment wordt er een ‘bèta versie’ getest van een nieuwe Canon 8K cinema camera die filmt op maximaal 8K 60p en 4K 90p 12-bit RAW. 

Niet lang geleden kondigde Canon de EOS C70 aan, een systeem cinema camera met RF-vatting en 4K 120p. Het Japanse bedrijf zit duidelijk niet still en is dus bezig aan een professionele versie. Deze zou samen met de C50 (gerucht) kunnen worden gelanceerd. De nieuwe camera die nu getest wordt zou de Canon C90 kunnen zijn. De C50 is, volgens Canon Rumors, een simpele versie van de C70 cinema camera met een 11.25MP sensor en 4K 120fps opname mogelijkheden. De C50 zou veel van dezelfde technologie als de Canon EOS R5 gebruiken.

De nieuwe cinema camera heeft, volgens CanonRumors, een Super35 mm sensor, RF-vatting, ingebouwde ND-filters en een start prijs van ongeveer € 6100.

Specificaties 8K 60P cinema camera

 • Super 35mm 4K DGO sensor (zelfde als Canon EOS C300 Mark III)
 • Geen interne beeldstabilisatie
 • RF-Vatting
 • Intern ND-filter met 10 stops
 • CLog 2 & CLog 3
 • 4:2:2 10bit naar SD kaarten tot 4K120 fps en 2K180 fps
 • Geen RAW-opnames intern mogelijk tijdens lancering
 • BP-A accus
 • Kost rond de €6100

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS C70

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter