Search
Close this search box.

Canon werkt aan de goedkoopste full frame camera ooit

Geüpdate op 19/07/2021 door Yoreh

Het schijnt dat Canon bezig is met het ontwikkelen van de goedkoopste full frame camera ooit. De camera zou maar zo’n €699 kosten en komt waarschijnlijk uit in 2022. 

De camera heeft nog geen neem, maar je zou hem kunnen zien als de opvolger van de Canon EOS RP, een full frame camera uit 2019 die maar €1250 kostte inclusief EF-EOS R adapter. Op dat moment was het de goedkoopste full frame body op de markt.

Bekijk ook: de beste full frame camera’s van dit moment

Bekijk ook: de beste systeemcamera’s van dit moment

Hij komt waarschijnlijk, maar wanneer?

De kans is groot dat deze goedkope full frame camera het daglicht ziet, maar wanneer is nog niet zeker. Volgens de geruchten op CanonRumors is de camera nog zeker een jaar verwijderd en verdere informatie is nog niet bekend.

Logische stap

De stap naar een goedkope full frame camera is niet heel gek. Met de opmars van smartphone camera’s en het langzaam sterven van compact camera’s, moet de rest van de camera markt sterk in de schoenen staan. Er moet een goede reden zijn om een high-end camera te kopen en daarbij kan een goedkope full frame camera van pas komen.

Wat kunnen we verwachten van een €699 camera?

Wil Canon echt een betaalbare full frame camera op de markt brengen, dan moet het zeker een aantal concessies doen. Denk hierbij aan het ontbreken van optische beeldstabilisatie en high-end video-opnames. Ook zul je waarschijnlijk op 4K met een cropfactor filmen en wellicht tot maar 30fps in 4K.

Op dit moment is er nog niets meer bekend dan een gerucht, dus we wachten het even af en als er meer informatie beschikbaar is zijn we snel bij je terug!

Canon-eos-rp-body-met-ef-f-adapter

Canon EOS RP met Adapter

Prijzen voor de Canon EOS RP body

Laatste Amazon prijsupdate was: 26/05/2024 13:55
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter