Search
Close this search box.

Canon’s nieuwe full frame camera vervangt de betaalbare EOS R

Geüpdate op 18/08/2022 door Yoreh

De opvolger van de EOS R, de eerste RF-vatting systeemcamera van Canon, moet beter en betaalbaar betaalbaar zijn.  

Canon heeft onlangs al de EOS R10 en EOS R7 APS-C sensor camera’s uitgebracht. De twee betaalbare modellen zijn goed binnengekomen en een hit bij de beginnende fotografen en filmers. Nu wil Canon dus hetzelfde doen met een full frame model. De opvolger van de Canon EOS R zal een full frame-sensor hebben en betaalbaar moeten zijn.

Volgens Canon Rumors zal de camera, met full frame-sensor, waarschijnlijk niet de Canon EOS R Mark II heten. Dat is goed nieuwe voor de mensen die de EOS R al te duur vonden. Want, wie weet betekent dat er een full frame model op de markt komt dat minder kost dan de huidige EOS R.

Bekijk ook: 

De EOS R

De EOS R is een all-round camera voor zowel fotografen als filmmakers en volgens de geruchten zal de nieuwe camera onder de Canon EOS R6 zitten. Dat betekent dat deze ook goedkoper dan dat wordt, maar hoeveel is niet bekend. We denken aan een prijs van rond de €2000.

canon-eos-r-body-ef-eos-r

Op dit moment zijn de EOS R en EOS RP de instapmodellen, waarbij de EOS RP het budget model is. Vanwege grote chiptekorten hebben we nog geen opvolger van de EOS RP gezien en het is juist dat wat de fotografen nodig hebben. Hoewel de EOS R5, EOS R6 en EOS R3 geweldige camera’s zijn, moet je er veel geld voor uittrekken.

De nieuwe EOS R-camera zou volgens de geruchten eind dit jaar al worden aangekondigd en begin 2023 in gebruik kunnen worden genomen.

Specificaties fotografie

Er zijn nog geen specificaties beschikbaar, maar een full frame camera als deze zou minimaal 30 megapixels of meer moeten hebben, met een DIGIC-X processor. Wie weet dat de burst snelheid omhoog gaat van 8fps (bij de  EOS R) naar 15fps, met betere autofocus-prestaties. Hierbij denken we aan Dual Pixel CMOS AF II en object-herkenning van zowel mensen, dieren en voertuigen.

Geen stabilisatie?

Het kan zijn dat er geen in-body stabilisatie en dubbele kaartsleuven in het nieuwe model zitten, zodat de prijs laag gehouden kan worden. Wel denken we aan 10-bit color sampling, minimaal 4K 60fps en goede dynamisch bereik.

Wat hier van klopt weten we niet en hopelijk krijgen we de presentatie van de nieuwe EOS R snel te zien!

Prijzen van vandaag voor de Canon EOS R

Laatste Amazon prijsupdate was: 02/06/2024 09:53
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter