Search
Close this search box.

De Canon EOS R5s met 100MP lijkt in 2023 het levenslicht te zien

Geüpdate op 30/05/2022 door Yoreh

We praten als sinds 2020 over een super resolutie camera van Canon en deze lijkt er in 2023 aan te komen. Waarschijnlijk wordt dit de Canon EOS R5s. 

Na de lancering van de APS-C Canon EOS R7 en EOS R10 is het alweer tijd voor de volgende camera. Het gerucht over de EOS R5s gaat al een tijdje, maar nu zijn er via Canon Rumors nieuwe gegevens beschikbaar.

Van die nieuwe gegevens hoef je niet te veel te verwachten, want het enige nieuws is dat er een 100MP camera aankomt. De camera zal 100+ megapixels hebben, met een full frame sensor en RF-Vatting. Ergens halverwege de eerste helft van 2023 zou de camera uit moeten komen.

Pak je portemonnee erbij

De Canon EOS R5s zou het op moeten nemen tegen de Fujifilm GFX100s (102MP) en de Sony A7R V met 61MP (gerucht). De EOS R5s zou gelijk staan aan de Canon EOS 5Ds die 50MP heeft. De Canon EOS R5 heb je op dit moment voor zo’n €4500 en de Canon EOS R5s zal dus minimaal die prijs zijn, en dan waarschijnlijk een stuk duurder.

Dat je zo’n €7500 voor de R5s neer gaat leggen lijkt logisch. Maar wil je aan de slag met 100MP+ foto’s, dan zul je ook snel door je geheugen gaan. De kaarten moeten sneller en groter en hetzelfde geld voor de computer. Begin maar met sparen!

Canon-camera-met-meer-dan-100-megapixels

Waarom een EOS R5s?

De EOS R5s zal vooral van pas komen voor studio- en landschapsfotografen die hun werk op extreem grote prints afleveren. Maar, foto’s van boven de 50MP zijn niet per se van betere kwaliteit. Het lijkt dan ook vooral om een megapixelrace te gaan. Ook in telefoons zien we deze race. Zo gaat Samsung binnenkort hun 200MP sensor in een smartphone gebruiken.

Vooral voor landschapsfotografie heb je niet per se een 100 megapixel sensor nodig. Dit is omdat er meerdere camera’s op de markt zijn die Pixel Shift technologie hebben. Hierbij worden meerdere foto’s genomen en bij elke foto schuift de sensor een pixel op. De gecombineerde foto’s maken één foto die tot wel 240 megapixels bevat. Voor studio werk met modellen is dit een lastiger proces, omdat een model waarschijnlijk niet stil genoeg kan zitten.

Het AI-gedreven programma’s kunnen tegenwoordig het megapixelaantal verviervoudigen. Dit werkt echter alleen goed wanneer het om een stationair object gaat. Dan is nog de vraag; hoe vaak heb je 100MP+ foto’s nodig? Een semi-professional en zelfs een professional waarschijnlijk niet zo vaak. Het wordt dus een camera voor de liefhebber.

Prijzen van vandaag voor de Canon EOS R5

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Canon EOS R5 systeemcamera Body Zwart
Laatste updates:
 • €3.499,00 - 14/06/2024
 • €3.470,08 - 13/06/2024
 • €3.499,00 - 22/04/2024
 • €3.999,00 - 16/04/2024
 • €4.049,00 - 02/04/2024
 • €3.749,00 - 15/03/2024
 • €4.049,00 - 01/03/2024
Sinds: 01/03/2024
 • Hoogste prijs: €4.049,00 - 01/03/2024
 • Laagste prijs: €3.470,08 - 13/06/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 22/05/2024 10:58
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Lees ook

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter