Search
Close this search box.

De Canon EOS Ra voor sterrenfotografie komt eraan

28/10/2019

Geüpdate op 28/10/2019 door Yoreh

Het is nu officieel bekend dat de Canon EOS R een variant krijgt: de Canon EOS Ra voor astrofotografie.

Wat er precies in de camera zit is nog niet bekend, maar de full-frame systeemcamera is op de ‘roadmap’ van 2020 Canon voorbij gekomen. Voor sterrenfotografie heb je een goede focus en uiteraard een lichtsterke sensor nodig. Wij hopen dat deze sensor met een groot aantal megapixels en snelle beeldprocessor die ruis onderdrukt een betaalbare sterrenfotografie camera wordt.

Hydrogen-Alpha licht

Op onderstaande foto is de zien dat de EOS Ra hydrogen-alpha licht tot 4x sneller verzend dan de EOS R. Dit licht is een rood-alpha licht dat door de sensor wordt opgevangen.

Pagina uit de handleiding voor de Canon EOS Ra laat zien waar de camera voor is gemaakt

Het zou de eerste systeemcamera van Canon worden die speciaal is ontwikkeld voor sterren fotografie. Eerdere modellen waren de Canon EOS 20Da en EOS 60Da.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

 

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter