Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Nikon Z5 zien we juli en is een full frame 24MP camera met Dual SD en IBIS

Geüpdate op 22/07/2020 door Yoreh

Aan het begin en tijdens de COVID-19 piek hoorden we bar weinig goed nieuws uit de camerahoek, maar de laatste paar weken mogen we weer enthousiast worden. Naast de Canon EOS R5 en R6 berichtte we pas geleden ook over de komst van een Nikon Z3, Z5 en Z8/Z9 systeemcamera’s. Over de Z5 hebben we meer info,

Dat het een full frame camera zou zijn was een al een publiek geheim, maar nu lijkt het ook duidelijk dat er 24 megapixels op de sensor zitten. Het schijnt ook dat er 2x een USH-II SD kaartsleuf in de body zit verwerkt, terwijl je gebruik maakt van de interne beeldstabilisatie. Al deze dingen misten we zeker bij de Nikon Z50.

Het is duidelijk dat dit model qua prijs onder de Z6 gaat zitten en een upgrade is van de Z50. Door de toevoeging van stabilisatie en een extra kaart-slot wordt de body waarschijnlijk wat groter en zwaarder en dat komt de grip alleen maar ten goede.

Elektronische zoeker

De eerste geruchten duidde aan dat een elektronische zoeker zou ontbreken, maar niets is minder waar. De Z5 zal waarschijnlijk dezelfde zoeker als de Z6 hebben en daardoor een perfect instapmodel zijn voor nieuwe full frame gebruikers. Deze informatie komt via Nikon Rumors en zij hebben het meestal bij het rechte eind.

Overige (waarschijnlijke) specificaties:

• De Z5 heeft dezelfde zoeker als de Z6
• Geen scherm aan bovenzijde camera
• Dual SD UHS-II geheugenkaart sleuven
• 24MP full frame sensor (BSI is niet zeker)
• Interne beeldstabilisatie
• Magnesium alloy camera body
• 1.000 dots LCD screen resolutie
• Nieuwe accu: Nikon EN-EL15c (is online al geregistreerd)
• USB-C stroomvoorziening
• Zelfde AF-systeem als de Z6
• 1.7x crop in 4K. Geen slowmotion
• 6fps burst
• Wordt waarschijnlijk officieel aangekondigd in juli
• Camera te koop later dit jaar

We zijn heel benieuwd naar deze nieuwe camera en hoeveel hij afwijkt of overeen komt met de Z6. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk of de Z5 de Z6 gaat vervangen of er boven, onder of naast komt staan.

De beste prijzen van vandaag voor Nikon Z camera’s

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.