Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een Canon Pro camera met EF en RF mount?

Verschillende bronnen melden dat Canon bezig is met het maken van een vlaggenschip systeemcamera die zowel een EF als een RF vatting heeft. Deze zou over 18 maanden in de winkel moeten liggen. 

Voor gebruikers van Canon lenzen klinkt dit waarschijnlijk als muziek in te oren, zeker als je net RF lenzen heb aangeschaft voor je Canon EOS R of RP . Maar of het ook daadwerkelijk mogelijk is, dat weten we niet.

Het voordeel van de RF lenzen is dat de ‘flange afstand’, de afstand van de achterkant van de lens tot de sensor, kleiner is dan bij EF lenzen. Waar het bij RF lenzen maar 20mm is, is het bij EF lenzen maar liefst 44mm. Hoe wil de Japanse fabrikant een vatting maken die beide lenzen aankan?

De voordelen en nadelen

Het grootste voordeel dat je van een dubbele vatting krijgt zijn het aantal lenzen dat je kan gebruiken. Zo heb je geen adapter meer nodig om je EF en RF lenzen te monteren. Nu is het waarschijnlijk zo dat als je beide soorten lenzen bezit, je ook al een adapter hebt.

Een ander voordeel is dat je nu nóg makkelijker een lens koopt op basis van kwaliteit en niet hoeft te kijken naar de vatting en wat een adapter met het beeld doet.

Een nadeel kan zijn dat de camera groter wordt of dat er minder ruimte is voor eigenschappen als een tweede geheugenkaartsleuf. En wat doet het met de prijs?

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0