Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gaat DJI met een middenformaat camera de fotocamera markt op?

Geüpdate op 18/04/2022 door Yoreh

Gelekte foto’s tonen een DJI Middenformaat camera, die lijkt op een Hasselblad X1D clone. Het gerucht begon al in 2019 toen DJI een camera registreerde. Na jaren van radiostilte zijn er nieuwe geruchten en foto’s opgedoken. 

De DJI Middenformaat camera lijkt op een Hasselblad, maar dat is niet gek omdat DJI de meeste aandelen in Hasselblad heeft en daarmee eigenaar is geworden. Met de geruchten van een DJI Middenformaat camera, gaan er ook berichten rond over een Hasselblad X2D die in 2022 uit moet komen.

DJI-middenformaat-camera-lijkt-op-hasselblad-cameradeals

Aandeel in Hasselblad

DJI is vooral bekend om hun drones die tot de beste drones van dit moment behoren. Maar ook hun actioncamera’s zijn populair. Zo’n vijf jaar geleden heeft DJI het merendeel van de Hasselblad aandelen gekocht en dat betekent dat het bedrijf bepaalde rechten heeft gekregen met betrekking tot oudere Hasselblad modellen. Dit is de reden waarom het er op lijkt dat DJI een een-op-een kopie van de Hasselblad gaat uitbrengen. Uiteraard met een aantal veranderingen.

Middenformaat een onlogische keuze

DJI heeft dus een groot aandeel in Hasselblad en het is vrij onlogisch om met jezelf te gaan concurreren. Hasselblad is een van de grootste merken in fotografie en het zal lastig zijn om de merknaam DJI te verbinden met middenformaat fotografie. Wie weet wil DJI een model uitbrengen dat een stuk goedkoper en dus ook toegankelijker is.

DJI-middenformaat-camera-lijkt-op-hasselblad-cameradeals

Gelekte foto’s

De Gelekte foto’s zijn verkregen door Photo Rumors, maar het is niet duidelijk hoe ze aan de foto’s zijn gekomen. De foto’s lijken echt en het product lijkt ook echt te bestaan. De geruchtenwebsite heeft meestal goede bronnen en daarom vertrouwen we erop dat de geruchten wel eens kunnen kloppen.

Dat DJI een middenformaat camera op de markt zou brengen is uiteraard interessant. Zou het middenformaat fotografie populairder maken of zal de camera een totale flop zijn? We weten het niet. Zodra we meer informatie hebben, dan delen we dat uiteraard!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0