Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Nikon Zfc is een nieuwe camera in een klassiek jasje

Geüpdate op 05/07/2021 door Yoreh

In plaats van nieuwe camera met modern ontwerp, kiest Nikon er voor om een nieuwe camera met klassiek design uit te brengen. Bronnen melden dat Nikon bezig is met een camera die lijkt op de oude Nikon FM2. 

UpdateDe Nikon Z fc is inmiddels aangekondigd en kan worden gekocht

Prijzen voor de Nikon Z fc 

Het ontwerp lijkt op de oude full frame Nikon FE10, een filmcamera met strak retro-ontwerp. Nu Nikon de ‘retro’ markt gaat betreden krijgen Fujifilm en Olympus er een concurrent bij. Deze twee merken waren namelijk de enigen die volledig inzette op retro-ontwerpen.

Nieuwe camera in juni

Volgens de bron kan de nieuwe retro camera zelfs al in juni worden onthuld en heb je misschien nog vóór de zomer een spieksplinter nieuwe oude camera op zak.

Hoewel de Nikon FE10 een full frame camera was, krijgt de nieuwe camera waarschijnlijk een APS-C sensor. Dit lijkt een logisch besluit omdat de camera daardoor goed betaalbaar blijft.

Nikon-Zfc-aps-c-systeemcamera-cameradeals-be

Nikon ZFC

De camera is geïnspireerd op de Nikon DF-camera’s en heeft een zeer dunne body met een grip die lijkt op die van de Olympus OM-D en Nikon FE10 camera’s.

Nikon loopt een beetje achter op Canon en Sony wat high-end camera’s betreft, maar wie weet heeft het Japanse bedrijf wel een nieuwe goudmijn gevonden.

Toffe retrocamera’s die je nu kan kopen

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter