Pentax geeft niet op en brengt KF spiegelreflexcamera uit

Geüpdate op 10/11/2022 door Yoreh

We hebben al een paar keer gezegd dat het nu toch wel gedaan is met de spiegelreflexcamera, maar Pentax laat met de KF zien dat er nog altijd leven in zit. 

Het was Pentax die de laatste spiegelreflexcamera in 2021 uitbracht: de Pentax K-3 Mark III. We moeten terug naar februari 2020 voor de Nikon D6 en Canon EOS 850D. Eigenlijk was het na die tijd klaar met de grootschalige productie van DLSR camera’s. Dit komt mede door Covid-19 en het feit dat de spiegelloze systeemcamera’s het overnamen.

Pentax-KF-spiegelreflexcamera-cameradeals 3

Pentax KF

Pentax blijft doorgaan

We weten niet waarom, maar Pentax wil de spiegelreflexcamera niet opgeven en gaat dus de Pentax KF uitbrengen. Eind november kunnen we het nieuwe model verwachten en deze zou in het duurdere segment van de beginnerscamera’s moeten zitten.

Pentax KF eigenschappen

Los van foto’s, zijn er nog specificaties uitgekomen. Het gerucht gaat dat de KF de opvolger van de Pentax K-70 is. We zouden dus een 24 megapixel sensor kunnen verwachten, met 5-assige beeldstabilisatie en een groot ISO-bereik.

Pentax-KF-spiegelreflexcamera-cameradeals 3

Pentax KF

Drie kleuren

In het verleden bracht Pentax nog wel eens camera’s in vele kleuren uit. En als we zeggen vele kleuren, dan hebben we het over de K-50 uit 2013 die je in 120 verschillende uitvoeringen kon krijgen. Eerlijk is eerlijk, merken als Sony, Canon en Nikon zijn er maar saai bij met wit, grijs en zwart.

Pentax-k-50-in-120-kleuren

De Pentax K-50 kwam uit in 2013 en in 120 kleuren.

De KF zal beschikbaar zijn in drie kleuren; wit, zwart en blauw. Je hebt dus wat te kiezen, maar naar ons idee ogen de kleuren wat goedkoop. Alsof je een speelgoed camera in handen hebt. Het schijnt dat er maar 700 stuk worden gemaakt van de witte en blauwe uitvoering, je moet dus opschieten en goed zoeken als je een van deze uitvoeringen in handen wilt krijgen.

Pentax-Q7

De Pentax Q7 systeemcamera uit 2012 was ook in 120 kleuren te krijgen

Een nieuwe camera uit de verleden tijd

Er zullen vast nog genoeg spiegelreflexcamera liefhebbers zijn en Pentax lijkt vooral beginnende fotografen aan te willen trekken. We weten niet zeker of DSLR’s nog een plek hebben in de huidige tijd, maar het is fijn om te weten dat ze nog worden gemaakt.

Lees ook:

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart