Search
Close this search box.

Pentax geeft niet op en brengt KF spiegelreflexcamera uit

Geüpdate op 10/11/2022 door Yoreh

We hebben al een paar keer gezegd dat het nu toch wel gedaan is met de spiegelreflexcamera, maar Pentax laat met de KF zien dat er nog altijd leven in zit. 

Het was Pentax die de laatste spiegelreflexcamera in 2021 uitbracht: de Pentax K-3 Mark III. We moeten terug naar februari 2020 voor de Nikon D6 en Canon EOS 850D. Eigenlijk was het na die tijd klaar met de grootschalige productie van DLSR camera’s. Dit komt mede door Covid-19 en het feit dat de spiegelloze systeemcamera’s het overnamen.

Pentax-KF-spiegelreflexcamera-cameradeals 3

Pentax KF

Pentax blijft doorgaan

We weten niet waarom, maar Pentax wil de spiegelreflexcamera niet opgeven en gaat dus de Pentax KF uitbrengen. Eind november kunnen we het nieuwe model verwachten en deze zou in het duurdere segment van de beginnerscamera’s moeten zitten.

Pentax KF eigenschappen

Los van foto’s, zijn er nog specificaties uitgekomen. Het gerucht gaat dat de KF de opvolger van de Pentax K-70 is. We zouden dus een 24 megapixel sensor kunnen verwachten, met 5-assige beeldstabilisatie en een groot ISO-bereik.

Pentax-KF-spiegelreflexcamera-cameradeals 3

Pentax KF

Drie kleuren

In het verleden bracht Pentax nog wel eens camera’s in vele kleuren uit. En als we zeggen vele kleuren, dan hebben we het over de K-50 uit 2013 die je in 120 verschillende uitvoeringen kon krijgen. Eerlijk is eerlijk, merken als Sony, Canon en Nikon zijn er maar saai bij met wit, grijs en zwart.

Pentax-k-50-in-120-kleuren

De Pentax K-50 kwam uit in 2013 en in 120 kleuren.

De KF zal beschikbaar zijn in drie kleuren; wit, zwart en blauw. Je hebt dus wat te kiezen, maar naar ons idee ogen de kleuren wat goedkoop. Alsof je een speelgoed camera in handen hebt. Het schijnt dat er maar 700 stuk worden gemaakt van de witte en blauwe uitvoering, je moet dus opschieten en goed zoeken als je een van deze uitvoeringen in handen wilt krijgen.

Pentax-Q7

De Pentax Q7 systeemcamera uit 2012 was ook in 120 kleuren te krijgen

Een nieuwe camera uit de verleden tijd

Er zullen vast nog genoeg spiegelreflexcamera liefhebbers zijn en Pentax lijkt vooral beginnende fotografen aan te willen trekken. We weten niet zeker of DSLR’s nog een plek hebben in de huidige tijd, maar het is fijn om te weten dat ze nog worden gemaakt.

Lees ook:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0