Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony A6700 krijgt 4K 60fps 10-bit en 32MP sensor in mei 2021

Geüpdate op 24/05/2021 door Yoreh

Het lijkt er op dat de Sony A6600 wordt vervangen door de Sony A6700 en we kunnen eind mei een aankondiging verwachten. Het nieuwe APS-C vlaggenschip zou filmen in 4K met 60fps op een 32 megapixel sensor en V-Log ondersteunen.

De Sony A6600 is op dit moment het vlaggenschip van Sony’s APS-C A-serie en is zeer geliefd onder enthousiaste en professionele fotografen en filmmakers. Het is een camera die op alle vlakken een groen vinkje scoort en ook zeker onder vloggers geliefd is. De A6600 stamt uit November 2019 en het is daarom hoogtijd dat deze wordt opgevolgd door een betere versie.

Sony A6700 volgt A6600 op

Volgens het doorgaans goed ingelichte Sony Alpha Rumors gaan er geruchten dat de A6700 eenzelfde soort body krijgt als de full frame systeemcamera Sony A7C en compact vlogcamera ZV-1. De Sony A7C en ZV-1 worden in de markt gezet als vlog camera’s en hetzelfde zal gebeuren met de APS-C A6700. De Sony A6700, met E-vatting, wordt de officiële opvolger van de A6600 en is aan alle kanten verbetert

Eigenschappen Sony A6700

 • Vervangt A6600
 • Zelfde soort body als Sony A7C en ZV-1, maar met verbeteringen
 • Wordt in de markt gezet als Vlogger camera
 • 32MP Exmor CMOS-sensor
 • 4k, 60fps 10-bit film
 • Volledig kantelbaar touchscreen
 • Uitleessnelheid van 12bit in 17ms
 • Verbeterde LCD en elektronische zoeker

Verbeterde sensor en 4k 60p 10-bit

De APS-C sensor heeft 32 megapixels, wat een behoorlijke upgrade is van de 24.2 megapixels van de A6600. Dit is vooral goed nieuws voor de fotografen die van grote beelden houden vol details.

Qua video krijgt de A6700 de mogelijkheid om te filmen in 4K met maximaal 60fps 10-bit. Hierbij kan je de camera in V-Log modus zetten voor een plat kleurprofiel. Dit platte kleurprofiel gebruik je om een zo’n groot mogelijk dynamisch bereik te krijgen. Dit betekent dat de camera meer informatie opslaat van de hooglichten en schaduwen. Vervolgens kan je in de kleur nabewerking contrasten en kleuren terugbrengen. Het V-Log profiel slaat meer informatie op, zodat je achteraf een zwaardere nabewerking kan toepassen.

Sony-A6700-gelekte-afbeelding

Idee van hoe de Sony A6700 eruit kan zien volgens The New Camera

Gemaakt voor vloggers

Dat het een camera voor vloggers wordt kan je zien aan het feit dat de camera en volledig kantelbaar scherm krijgt. Een van de grootste gebreken bij oudere Sony A-serie camera’s was het ontbreken van een vari-angle scherm. Camera’s als de Sony A7C, ZV-1, FX3 en A7s III zijn onder de eerste modellen die volledig kantelbare touchscreen hebben.

Het schijnt dat de kwaliteit van zowel het LCD-scherm als de elektronische zoeker ook sterk worden verbeterd. Ook zou de body licht worden aangepast voor betere grip.

Sony-6700-body-en-lens-cameradeals

Sony A6700 render gerucht

Prijs en beschikbaarheid

Dat de A6700 er komt en eind mei wordt aangekondigd lijkt behoorlijk zeker. Het zijn vooral de exacte eigenschappen van de camera die nog niet vast staan. Ook de verkoopprijs staat nog niet vast. Tijdens de lancering van de A6600 werd er een bedrag van €1600 voor de body gevraagd en het lijkt logisch dat er eenzelfde bedrag wordt gevraagd voor de body van de A6700.

Zodra we meer weten hoor je het meteen!

Bekijk ook: de beste vlog camera’s van dit moment

Bekijk ook: de beste systeemcamera’s van dit moment

Beste prijzen van vandaag voor de Sony A6600 body

Laatste Amazon prijsupdate was: 03/04/2024 05:01
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0