Search
Close this search box.

Sony FX3 foto gelekt en gaat strijd aan met de Canon EOS C70 cinema camera

Geüpdate op 13/02/2021 door Yoreh

Update: Er zijn nieuwe specificaties en foto’s gelekt van de Sony FX3. Waar we eerst hoorden dat het om een 8K camera ging, gaat het waarschijnlijk om een camera die filmt in 4K 120fps. 

Met deze ‘downgrade’ lijkt de FX3 meer in het vaarwater van de Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K en Sigma FP te zitten. Afgaand op de eerste afbeelding dachten we dat er wellicht een 5 inch scherm op de FX3 zat, maar nu blijkt dat het een meer normaal formaat is. Rechts van het scherm zitten knoppen zoals je die daar zou verwachten. Volgens de website van SonyAlpha Rumours filmt de camera niet in 8K, maar 4K 120fps

Eigenschappen Sony FX3:

 • Kost €3785 tot €4500 (zonder / met btw)
 • Gebruikt CFexpress type A kaarten
 • Filmt 4K 120fps, niet in 8K
 • Pre-order vanaf 23 februarie

Eigenschappen die nog geruchten zijn:

 • De FX3 lijkt qua functies op de Sony A7s III
 • Actief koelingselement
 • XLR-adapter in de doos
 • S-Cinetone
 • Geen oververhitting na 13 uur 4K All-In 10-bit 4:2:2
 • 3/4″ aansluitingen boven op: 2 voor XLR adapter, 1 vrije
 • 3/4″ aansluitingen aan elke zijde
Sony-FX3

Foto via: Sony Alpha Rumors

Sony-FX3

Foto via: Sony Alpha Rumors

Originele Bericht 11-02-2021:

Even leek Canon op rozen te zitten na het uitbrengen van de EOS R5, maar dat werd bruut verstoord door de aankondiging van de Sony A1 8K systeemcamera en de aanval van Sony op Canon lijkt gewoon door te gaan. De nieuwe concurrent is de Sony FX3, een systeem cinemacamera die de Canon EOS C70 moet verslaan. 

De Sony RX3 komt in een rijtje terecht samen met de Canon EOS C70 en Blackmagic Pocket Cinema Camera 6k. De industrie gaat zich meer en meer focussen op kleine cinema camera’s die voornamelijk gericht zijn op het maken van cinematische film.

Afgaand op de gelekte afbeelding zien we de “A” van Alpha staan en ook Canon is bij hun cinema variant bij ‘EOS’ gebleven. Boven op de camera staat echter weer “FX3” en daarmee lijkt Sony op een hybridge/bridge optie te gaan tussen de Alpha en FX-serie. De Sony FX-serie heeft een aantal hoogwaardige filmcamera’s als de FX6 en FX9 voortgebracht.

Joystick aan bovenzijde

Op de rechter bovenkant van de camera zien we een kleine joystick, iets wat een systeemcamera nog nooit heeft gehad. Terwijl we ons proberen voorstellen hoe dit werkt, lijkt het een heel logische plaats te hebben. Handig voor het snel aanpassen van instellingen zonder dat je het scherm hoeft aan te raken of je hand van de grip hoeft te halen.

5 inch scherm

Dit is een beetje een gok, maar het zou kunnen zijn dat Sony een gigantisch 5 inch scherm op de achterkant heeft geplaatst, iets wat de Blackmagic Pocket Cinema Camera’s en Sharp 8K camera ook heeft. De ideale situatie is natuurlijk wanneer het om een vari-angle scherm gaat, maar voor nu kunnen we alleen zien dat het minstens een kantelbaar scherm is.

Dus wat is het precies?

Het Japanse Nokishita meld dat het een nieuwe 8K videocamera is die 8K UHD, Oversampled DCI 4K en HFT UHD 4K schiet. Een camera die tussen de op video gerichte Sony A7s III en Sony A1 ligt en qua techniek de FX6 en FX9 misschien zelfs overklast.

Van 25 tot en met 28 februari is CP+ 2021 in Japan en het lijkt ons waarschijnlijk dat we dan meer antwoorden krijgen.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS C70

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Sony A1

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0