Zoek
Sluit dit zoekvak.

Worden de Nikon Z5, Z30 en een derde camera binnenkort aangekondigd?

Geüpdate op 29/04/2021 door Yoreh

Update 29-04-21: Nikon heeft een nieuwe DX Z-Vatting camera geregistreerd en dit zou kunnen duiden op de Nikon Z30 of zelfs de Nikon Z50 II.

Het gerucht over de twee camera’s loopt al een tijdje en een registratie van een nieuwe camera betekent bijna altijd dat er aankondiging komt een paar weken daarna.

Het gerucht van de Nikon Z30 is dat deze een vast LCD-scherm heeft, één geheugenkaartslot en een 24 of 26MP sensor. Deze specificaties kunnen echter ook deels overeen komen met de opvolger van de populaire Nikon Z50.

Gebundeld met lens

De registratie is gespot door Nokishita en laat zien dat de nieuwe Z-camera in een pakket met de Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.4 VR lens komt. Hij gebruikt dezelfde EN-EL25 accu die op dit moment ook in de Z50 zit. Het gaat dus bijna zeker om de Z50 Mark II of een kleinere Nikon Z30.

We weten zeker dat er binnenkort een productaankondiging komt. Hieronder het originele verhaal

Nikon-z30-patent

Camera ontwerp waarover patent is aangevraagd

Originele verhaal: Nikon heeft twee nieuwe cameramodellen geregistreerd in Rusland en er wordt gedacht dat dit de Z30 en Z5 zijn. Beide camera’s zouden we misschien dit jaar nog op de markt kunnen zien. 

De huidige patent nummers zijn N1929 en N1932 en doorgaans wordt een camera zo’n drie maanden later aangekondigd. Het zou hierbij gaan over de full frame Z5 camera, die goedkoper en iets simpeler moet zijn dan de Nikon Z6 en de Z7. Het andere model is de APS-C Z30 die onder de Nikon Z50 komt.

Deze twee camera zijn al genoeg reden om enthousiast te zijn, maar het wordt nog mooier. Er schijnt een derde model op de markt te komen dat de concurrentie aangaat met de EOS R5, EOS R6 en de Sony A7R IV. Men verwacht dat het nieuwe model de Z8 of Z9 is en aan het begin van 2021 wordt uitgebracht.

Nikon Z30

De Z30 is een APS-C camera die moet gaan concurreren met modellen als de Canon EOS M50. Op dit moment heeft Nikon nog geen systeemcamera dat in deze range de markt beslaat. Door een instapmodel uit te brengen in de Z-serie wordt het voor nieuwe gebruikers makkelijker om over te stappen. Zeker omdat je niet hoeft over te stappen van lens vatting, wat bij Canon (EF/RF) wel het geval is.

We zijn heel benieuwd wat deze camera’s gaan brengen. Wij gokken dat Nikon twee potentiële hit verkopers heeft.

De beste prijzen van vandaag voor de Nikon Z50

De beste prijzen van vandaag voor de Nikon Z6

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter