Search
Close this search box.

Wordt de Avata DJI’s nieuwe Cinewhoop drone?

Geüpdate op 20/05/2022 door Yoreh

De DJI Avata wordt een kleinere versie van de huidige DJI FPV drone. De nieuwe drone zou de vormgeving van een Cinewhoop drone kunnen krijgen. 

Na maanden van geruchten over en daags na de aankondiging van de DJI Mini 3 Pro kunnen we alweer beginnen met geruchten over een nieuwe DJI-drone. Volgens DealsDrone en OsitaLV gaat DJI een Cinewhoop drone uitbrengen die de naam Avata kan gaan dragen. Deze drone is kleiner dan de huidige DJI FPV-drone en is voornamelijk bedoeld voor het vliegen in huizen en gebouwen.

 

Gelekte foto

Het gerucht begon al een jaar geleden toen twitteraar OsitaLV het omhulsel van een drone body liet zien. Het omhulsel was niet groter dan de iPhone 12 Max. Aan de voorzijde van de body zie je een opening waar lucht binnen kan komen. Dit suggereerde een drone die meer luchtcirculatie nodig heeft.

dji-avata-drone

Nu heeft DealsDrone een render in handen gekregen van de drone die DJI Avata zou moeten gaan heten.

Cinewhoop drone?

Een Cinewhoop drone is een acrobatische minidrone die specifiek is ontworpen voor het maken van scherpe en stabiele beelden van hoge kwaliteit, die grotere drones niet kunnen maken. De drone heeft doorgaans kleine propellers van tussen de 2 en maximaal 5 inch.

Onderstaande video is gemaakt met een Cinewhoop drone, die zich in kleine ruimtes kan begeven.

Cine komt van cinematisch en Whoop komt van TinyWhoop. Dit zijn de kleine simpele drones, met 1-inch propellers, waar veel mensen mee hebben leren vliegen. De Cinewhoop drones kunnen meestal een GoPro of andere kleine drone dragen.

DJI-Avata-Cinewhoop-drone-cameradeals

Render van DJI Avata

DJI Avata eigenschappen

Met de foto kwamen er ook een aantal specificaties van de nieuwe drone vrij.

 • De drone is compact een weegt ongeveer 500 gram
 • Kan binnenshuis vliegen
 • De fotokwaliteit is op het niveau van de Mini 3 Pro
 • Verbeterde accuduur
 • Geen handmatige fotomodus
 • Head Chase modus
 • Vibratie functie
 • Touchpad voor brillen menu
 • Brillen kunnen met telefoon worden verbonden

Dat de Avata geen handmatige modus heeft, zou er op kunnen duiden dan DJI zich gaat richten op beginnende Cinewhoop piloten.

We zien ook dat DJI plant om er eenzelfde soort camera als op de DJI Mini 3 Pro op te zetten. We kunnen dan dus een hoge kwaliteit verwachten, zonder dat je er zelf een camera op hoeft te monteren.

DJI-Avata-Cinewhoop-drone-cameradeals

Render van DJI Avata

DJI Avata beschikbaarheid

Volgens het lek zou de DJI Avata Cinewhoop drone beschikbaar moeten zijn tussen juli en augustus van dit jaar.

Prijzen van vandaag voor de DJI FPV Combo

Laatste Amazon prijsupdate was: 17/07/2024 01:25
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter