Zoek
Sluit dit zoekvak.

Journalisten van The Associated Press gebruiken alleen nog maar Sony camera apperatuur

Geüpdate op 26/12/2021 door Yoreh

Doorgaans gebruiken journalisten hun eigen apparatuur of de camera’s die ze van hun bedrijf meekrijgen. Voorheen was het ene merk beter voor film en het andere beter voor fotografie. Vooral Canon en Nikon maakten de go-to fototoestellen en filmcamera’s. Dankzij de technologische veranderingen is dat niet meer zo en daarom heeft The Associated Press (AP) gekozen om alleen nog maar Sony apparatuur te gebruiken. 

Het persbureau AP bestaat sinds 1846 en is een van de grootste en meest invloedrijke persbureau’s ter wereld. Met journalisten op meer dan 250 locaties en 100 landen staan de AP journalisten altijd paraat. Per dag verwerkt AP 3000 foto’s en 200 video’s.

Voorheen gebruikten AP-journalisten voor Canon en Nikon-apparatuur, maar Sony gaat alles overnemen. Van de full frame systeemcamera’s, FX-videocamera’s, E-vatting lenzen en G Master objectieven.

Waarom AP kiest voor Sony

Het voordeel is dat journalisten kits, lenzen, accu’s, geheugenkaarten en bodies kunnen uitwisselen. Dank zij de ‘silent mode’ van systeemcamera’s is het mogelijk om incognito te werk te gaan. Zonder het geluid van de ‘klik’ val je minder op en heb je een betere kans op een goed shot.

Dat Sony deze deal pakt is niet heel gek. Ze lopen jaren voor op Nikon en Canon als het gaat om full frame systeemcamera’s en daarmee hebben intussen al veel ervaring op gedaan.

Nikon en Canon verliezen nog steeds terrein

Uiteraard zijn Nikon en Canon ook aanwezig op het systeemcamera full frame festijn met modellen als de Canon EOS R, EOS R5 of de Nikon Z7, maar hier waren ze zó laat mee, dat ze zichzelf in de voet hebben geschoten en hun positie hebben verloren.

Nog steeds kiest menig professional voor modellen als de Canon EOS 1D x Mark III of de Nikon D6, maar deze gigantische en luide camera’s zijn niet meer van deze tijd.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0