Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon RF 400mm f/2.8L en RF 600mm f/4L telelenzen voor de pro zijn er nu echt

Geüpdate op 14/04/2021 door Yoreh

Het zijn telefoto lenzen voor professionals en dat zie je dan ook aan de prijs. Voor de RF 400mm f/2.8L IS USM leg je € 13.219 neer en de RF 600mm f/4L IS USM kost € 14.229. Uiteraard koop je dan wel het beste van het beste voor de rest van je (fotografie) leven.

De twee nieuwe telelenzen voor sport-, wild- en nieuwsfotografie worden op hetzelfde moment aangekondigd als de Canon EOS R3; de professionele camera die tot 30 foto’s per seconde schiet en waarmee je de Autofocus met je ogen beweegt. Het is mooi om te zien dat er weer twee objectieven uit de Canon RF-Lenzenschema op de markt zijn gekomen.

Canon-RF-400mm-f28L-IS-USM-telelens-cameradeals-be

Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Qua opbouw lijken de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM en RF 600mm f/4L IS USM veel op hun EF-varianten, maar dan wel met de revolutionaire RF-vatting. Dankzij deze vatting zit het achterste lenselement dicht bij de sensor, waardoor je veel meer (licht) informatie opneemt en betere en helderde foto’s als gevolg hebt.

Beeldstabilisatie tot 5.5 stops en twee motoren

Een voordeel van de RF-vatting is dat je een extra halve stop aan beeldstabilisatie krijgt t.o.v. van de EF-vatting versies. In totaal gaat de stabilisatie nu tot 5.5 stops. Deze stabilisatie wordt gecombineerd met de in-body stabilisatie van de EOS R-modellen. Deze twee telelenzen zijn ook de eerste RF-vatting objectieven die een dubbele Power Drive Mechanisme hebben om snel genoeg te kunnen focussen voor camera’s als de EOS R3 die 30fps schieten.

Canon-RF-600mm-f4L-IS-USM-telelens-cameradeals-be

Canon RF 600mm f/4L IS USM

Focus presets

Beide objectieven hebben drie handmatige focus snelheden én overschrijven de autofocus wanneer je zelf aan de focusring draait. Er zijn twee focus-presets die je zelf kan instellen zodat je snel op situaties kan reageren. Focus pull instellingen zijn ook mogelijk wanneer je video’s schiet.

Opbouw van de objectieven

De hoogwaardige objectieven zijn opgebouwd uit 17 elementen, verdeeld over 13 groepen en hebben lenzen met een Fluorite en Super UD-lenselementen. Hierbij zijn ASC en Super Spectra Coatings toegevoegd om vervormingen en flares tegen te gaan. Deze coatings dragen ook bij aan een haarscherp beeld van hoek tot hoek wanneer je het maximale diafragma gebruikt. Beide objectieven zijn te gebruiken met de Canon Extender RF 1.4x en Canon Extender RF 2x teleconverters.

Prijs en beschikbaarheid

Deze professionele tele-objectieven zijn beschikbaar voor pre-order en de RF 400mm f/2.8L kost € 13.219 en de RF 600mm f/4L kost € 14.229.

Prijzen Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Prijzen Canon RF 600mm f/4L IS USM

Bekijk ook:  de beste Canon RF objectieven

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0