Search
Close this search box.

Canon voegt RF 50mm f/1.8 Nifty-Fifty toe aan RF-lenzen collectie

Geüpdate op 04/11/2020 door Yoreh

Canon krijgt eindelijk zijn betaalbare RF 50mm f/1.8 STM voor de Canon EOS R-serie camera’s. Deze lens is bekend vanwege zijn gangbare brandpuntsafstand, goed maximaal diafragma en lage prijs. De ‘nifty-fifty‘ wordt gezien als een objectief dat elke (beginnende) fotograaf in de lenzen collectie moet hebben. 

Canon RF-lenzen zijn behoorlijk prijzig en daarom is het fijn om te zien dat je nu geen adapter meer nodig hebt voor de Canon EF 50mm f/1.8 STM, maar dan je gewoon de RF-versie kan kopen. Deze 50mm wordt in dezelfde prijscategorie geplaatst als de Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM en de RF 85mm f/2 IS Macro STM. De lens heeft geen beeldstabilisatie, maar wanneer je de RF 50mm gebruikt met de EOS R5 of EOS R6 dan heb je alsnog de beschikking over 7-stops aan beeldstabilisatie.

Canon-RF-50mm-f-1-8-stm-objectief-

Bekijk ook: de beste Canon RF-lenzen.

Hoewel de brandpuntsafstand en diafragma hetzelfde als de EF-versie zijn, is het glaswerk en interne ontwerp volledig vernieuwd. Dit maakt de lens scherper van hoek tot hoek en geeft een hogere algehele beeldkwaliteit.

Naast de PMo (Precisie Molded) asferische lens, heeft het objectief ook een Super Spectra Coating die ghosting en flares voorkomen en zorgen voor een natuurlijke kleurbalans.

STM-motor

De Stepper motor is snel en nauwkeurig en heel stil en dat maakt de objectief geschikt voor het maken van video. Dankzij de snelheid van het objectief is het ook mogelijk om constante autofocus tracking te gebruiken.

Canon-RF-50mm-f-1-8-stm-objectief-

Instelbare focus-ring

Wanneer je voornamelijk met autofocus werkt is het een optie om een andere functie toe te wijzen aan de focusring. Denk hierbij aan belichtingscompensatie, diafragma of sluitertijd. Vergeleken met de EF-versie is zowel de minimale focusafstand en maximale vergroting een stuk verbeterd. Hierbij gaat het om 30cm (t.o.v. 35cm) en 0.25x (t.o.v. 0.21x).

Canon-RF-50mm-f-1-8-stm-objectief-

Prijs en beschikbaarheid

De Canon RF 50mm f/1.8 STM gaan in december in de verkoop en kost €239,99. Wanneer je een pre-order plaatst is het mogelijk om deze nog vóór de kerst in huis te hebben.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter