Zoek
Sluit dit zoekvak.

De eerste Sony zoomlens met een maximaal F2 diafragma van Tamron

Geüpdate op 06/08/2021 door Yoreh

Sony gebruikers worden in de watten gelegd en kunnen binnenkort aan de slag met de E-vatting Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD. Daarnaast komt er een verbeterde 28-75mm f/2.8 op de markt. 

Het is nog even wachten, maar de eerste Sony zoomlens ooit met een maximaal diafragma van f/2 is aangekondigd door Tamron. Met een brandpuntsafstand van 35-150mm heb je een allround lens mét professionele bokeh. We zijn in een nieuw tijdperk van ‘kitlenzen‘ aangekomen.

Naast de aankodiging van de f/2 zoomlens, komt er ook een verbeterde versie van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD op de markt. Deze lens zal de toevoeging ‘G2’ dragen. Beide objectieven zouden nog dit jaar op de markt moeten verschijnen.

Voor elk soort gebruiker

Tamron is niet de eerste op de markt met een zoomlens en f/2. De Canon RF 28-70mm f/2L USM ging hen voor. Maar Tamron is wel de eerste die een Sony zoomlens met f/2 uitbrengt.

Het objectief is ideaal omdat je deze inzet voor reis-, straat-, product- en portretfotografie, zonder dat je inlevert op bokeh of scherptediepte. Tot nu toe was het probleem met zoomlenzen dat je op 50 tot 80mm al een diafragma van f/4.5 of 6.1 had en dat gaat ten koste van de scherptediepte.

Tamron-35-150mm-f2-28-eerste-f2-sony-zoomlens-cameradeals

VXD-motor voor snel scherpstellen

De VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire motor zou volgens Tamron moeten zorgen voor zeer snelle en nauwkeurige autofocus. We hopen dat Tamron dit waar kan maken, want zoomlenzen kunnen nog wel eens moeite met autofocus hebben. De minimale scherpstelafstand is maar 33cm wanneer je volledig bent uitgezoomd.

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD G2

De huidige Tamron 28.85mm f/2.8 Di III RXD is al een geweldig objectief, maar de G2 komt met wat verbeteringen.

Het vernieuwde objectief behoudt dezelfde afmetingen en filtermaat van 67mm, maar heeft een vernieuwde en verbeterde optische formule dat is gebaseerd op de nieuwste technologie van camera’s.

Tamron-28-75mm-f2-8-Di-III-RXD-G2-cameradeals 2

Ook deze camera maakt gebruik van de VXD-autofocus motortechnologie om precieze en nauwkeurige autofocus te waarborgen.  De 28-75mm heeft een minimale scherpstelafstand van 18 centimeter en een maximale vergroting van 1:2.7. Dit maakt hem zeer geschikt voor close-up fotografie.

De beste prijzen van vandaag voor de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD:

Laatste Amazon prijsupdate was: 05/04/2024 05:53
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0