Search
Close this search box.

De KUVRD Universele zonnekap past op 99% van de lenzen

Geüpdate op 24/12/2021 door Yoreh

We zagen de KURVD zonnekap al een tijdje terug, maar inmiddels heeft dit crowdfunding project zonder moeite meer dan genoeg geld opgehaald. Volgens de makers past deze universele Lens Hood op 99% van de lenzen.

De Universele Lens Hood is er in twee soorten en zou vanwege het opvouwbare silicone ontwerp op bijna alle lenzen passen en uiteraard een hoop ruimte besparen. Inmiddels is het bedrijf al aan de zevende versie bezig en deze versie wordt aan zware hitte tests onderworpen.

Maten

De Small kap heeft een doorsnede van 54mm en de Medium van 72mm. De lenskap is gemaakt van hyper-elastic siklicone polymer en kan je opvouwen wanneer je hem niet gebruikt.

KUVRD-universele-zonnekap-voor-lenzen

Geen vuil

De lint-resistant coating zorgt ervoor dat er geen stof, vet en troep aan de kap blijft hangen, iets dat vaak gebeurt bij producten van dit materiaal.

Verwisselbare filters

Volgens KUVRD is het ook mogelijk om lensfilters op de lens te zetten, zonder deze direct op het objectief te draaien. De binnenwanden van de zonnekap houden de filters voor je vast en dit zorgt ervoor dat je sneller van filter verwisselt. Het bedrijf claimt dat zowel enkele als dubbele VND, ND, CPL en UV-filters kunnen worden bevestigd en je geen ‘step-down’ rings nodig hebt. Dat scheelt een hoop gewicht!

KUVRD-universele-zonnekap-voor-lenzen

Camerahouder

Het is de vraag of je het gaat gebruiken, maar ingevouwen dient de kap ook als een camerahouder. Handig wanneer je accu’s of lenzen verwisselt.

KUVRD-universele-zonnekap-voor-lenzen

Crowdfunding

Het crowdfunding project vroeg om een integere $5000, maar heeft inmiddels al meer dan $180.000 opgehaald. De zonnekap is beschikbaar in de maten Small en Medium Universial en komen in enkele of dubbel verpakkingen. De kosten zijn respectievelijk $30, $50, $75 en $100. Via de campagne kan je er zelf een aanschaffen, maar lees je van te voren altijd goed in of een kickstarter campagne veilig is.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0