Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD voor Sony is full frame en compact

Geüpdate op 26/09/2020 door Yoreh

Tamron blijft bezig het arsenaal van compacte en lichtgewicht lenzen voor Sony E camera’s uit te breiden. De Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD heeft een zoombereik dat populair is bij spiegelreflexcamera schieters, maar is er nu dus ook voor full frame systeemcamera gebruikers. 

De lens kan je goed inzetten voor portretfotografie en het dicht bij halen van sporters of (wilde) dieren. De lens is licht (545gr), compact en heeft een sterke constructie en dat is in lijn met de andere Tamron lenzen voor Sony E. De afmetingen van de Tamron 70-300mm zijn 14.7 cm lang x 77mm in diameter.

Het doel van Tamron is om een full frame lens te maken die een groot zoombereik heeft, maar niet het gewicht heeft van de ouderwetse objectieven. Met een filter formaat van 67mm passen de meeste filters op de lens. Door het lage gewicht is hij geschikt om de hele dag door mee te nemen zonder een lamme arm te krijgen.

Volgens Tamron is de lens volledig stof en spatwaterbestendig en de minimale focusafstand is 80 centimeter op het wijdste brandpuntsafstand en 150cm wanneer je volledig bent ingezoomd op 300mm.

Verder heeft de 70-300mm een aantal ingebouwde elementen die chromatische aberratie en kleur vervormingen tegen gaan wanneer je inzoomt. Het RXD (Rapix eXtra-silent stepping drive) autofocus motor is gemaakt om snelle, secure en stille autofocus af te leveren. Hierdoor is het objectief voor zowel fotografen als filmmakers te gebruiken. Dankzij het systeem zou autofocus in combinatie met oog- en gezichtsherkenning en Fast Hybrid AF ook soepel moeten werken.

Prijs en beschikbaarheid

De lens is beschikbaar vanaf eind oktober 2020 en kost €699 en kan worden besteld als pre-order bij Kamera-Express.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0