Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie nieuwe groothoek lenzen voor Sony APS-C systeemcamera’s

Geüpdate op 19/05/2022 door Yoreh

Het heeft ruim drie jaar geduurt, maar Sony gaat eindelijk nieuwe objectieven voor APS-C systeemcamera’s uitbrengen. We kunnen twee snelle prime lenzen en een compacte zoomlens verwachten. 

De laatste keer dat Sony een lens voor de crop-sensor camera’s uitbracht was in 2019, de Sony E 16-55m f/2.8. En nu kunnen we waarschijnlijk drie nieuwe modellen verwachten. De lenzen zijn geschikt voor onder andere de Sony A-serie, zoals de Sony A6600 of Sony ZV-E10.

Volgens Sony Rumors worden de twee prime en zoomlenzen zeer binnenkort aangekondigd. Het zou gaan om de Sony E 11mm f/1.8 (17mm op 35mm-equivalent) en de Sony E 15mm f/1.4 G (22mm 35mm-equivalent). De zoomlens lijkt een 10-20mm f/4 objectief te gaan worden. Deze staat gelijk aan 15-30mm in het 35mm-equivalent.

Goed voor landschaps- en architectuurfotografen

De komst van wijde lenzen is vooral goed nieuws voor fotografen die zich op landschappen en architectuur richten. Op dit moment zijn er maar weinig Sony keuzes beschikbaar met een wijde hoek. Hiervoor moet je naar merken als Samyang kijken.

Uiteraard is het voor APS-C gebruikers mogelijk om full frame lenzen op een APS-C body te gebruiken. Maar je geeft op dat moment een hoop extra geld uit voor materiaal dat je niet optimaal kunt gebruiken. Daarnaast zijn full frame lenzen vaak groter en zwaarder dan APS-C objectieven.

Er is nog geen officiële aankondiging gedaan en we hebben ook nog geen specificatielijsten gezien. Maar we verwachten dat deze binnenkort lekken of worden aangekondigd (met prijs).

Bekijk ook: de beste APS-C camera’s

De beste Sony APS-C lenzen deals van vandaag

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter