Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Nikon Z-vatting macro en pancake prime lenzen aangekondigd

Geüpdate op 02/06/2021 door Yoreh

Nikon is weer op dreef en gaat een viertal nieuwe objectieven aan hun Z-vatting lijn toevoegen. Het gaat hierbij om de macro’s Z 105mm f/2.8 VR S, 50mm f/2.8 en de pancake primes Z 28mm f/2.8 en 40mm f/2. 

De Nikon Z-lenzen roadmap is dus weer aangevuld en deze objectieven lijken er nog te komen voordat de Nikon Z9 zijn opwachting maakt.

Nikon Macrolenzen

De Nikkor Z MC 105mm f/2.8 VR S en Nikkor Z MC 50mm f/2.8 hebben beiden een 1:1 ratio zodat fotografen dichter bij hun onderwerp kunnen komen. Fotografen hebben lang moeten wachten op macrolenzen van Nikon zelf en hebben het tot nu toe moeten doen met Z-vatting modellen van andere merken.

Nikon Nikkor Z MC 105mm f/2.8 VR S

Nikkor Z MC 105mm f/2.8 VR S

De MC 105mm f/2.8 VR S is halve-telefphone lens met een constant diafragma van f/2.8. Deze S-lijn lens heeft een soepel en stil focussysteem met ARNEO en Nano Crystal coatings. Deze coatings gaan onder andere ghosting en flares tegen. De Vibration Reduction (VR) helpen trillingen te verminderen wanneer je vanuit de hand fotografeert.

Het minimale brandpuntsafstand is 0.29mm en de AF-focus limiter gaat van 0.29m tot 0.50m. Voor filmmakers is het een fijn objectief omdat Nikon beloofd dat Focus Breathing niet zal gebeuren.

Nikkor Z MC 50mm f/2.8

De Nikkor Z MC 50mm f/2.8 is een kleinere en meer compacte lens die geschikt is voor kleurrijke close-ups en portretten. De vergroting gaat van 1:1, 1:2 tot 1:4 terwijl je de f/2.8 diafragma altijd kan behouden. Dankzij de 9 diafragmabladen heb je altijd een zacht bokeh.

De minimale focusafstand is maar 0.16m en dat betekent dat onderwerpen maar 5.6 centimeter van de lens hoeven te zijn om een haarscherpe foto te kunnen maken. De AF focuslimiet gaat van 0.16 tot 0.30m.

Nikon-pancake-primes

Nikon pancake prime lenzen

De Z-lijn wordt niet alleen aangevuld met macro-objectieven, maar ook kleine, licht pancake prime objectieven worden toegevoegd aan het arsenaal.

De Nikkor Z 28mm f/2.8 een groothoeklens voor dagelijks gebruik, terwijl de Z 40 mm f/2 als een ‘slimme prime’ is ontwikkeld voor prachtige bokehs. Geen van deze twee objectieven zitten in de S-serie en dat zal betekenen dat ze niet al te prijzig zijn.

Het zijn objectieven voor de full frame Nikon-Z vatting, maar uiteraard ook te gebruiken voor APS-C camera’s met een adapter. In dit geval krijg je dan een brandpuntsafstand van 42mm voor de 28mm lens en 60mm voor de 40mm lens.

Alle vier de lenzen zouden nog dit jaar uit moeten komen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0