Nikon brengt gewilde Z 85mm f/1.2 en Z 26mm f/2.8 pancake op de markt

Geüpdate op 10/01/2023 door Yoreh

De Nikon Z 85mm f/1.2 S en Z 26mm f/2.8 Pancake lenzen zijn tijden CES 2023 aangekondigd door het Japanse bedrijf. Vooral de Z 85mm f/1.2 S is een welkome toevoeging en zal vele Nikon fans blij maken. 

De twee aangekondigde lenzen zet je voor andere doeleinden in, maar zijn een goede toevoeging aan de lenzencollectie.

De Nikkor Z 26mm f/2.8 is de eerste echte Z-vatting Pancake lens van Nikon. Hoewel de Nikkor Z DX 16-50mm al een groothoek APS-C lens is, is de nieuwe 26mm van hogere kwaliteit. Gebruik je de 26mm op een APS-C camera, dan vertaalt dat zich in 39mm. Dit maakt het een geschikt objectief voor straatfotografie, landschappen en dagelijks gebruik.

Nikon-nikkor-z-85mm-f-1-2-S-objectief-cameradeals-

Nikon Nikkor Z 85mm f/1.2 S

De misschien interessantste lens is de Z 85mm die een maximaal diafragma van f/1.2 heeft en uit de S-serie komt. Met een 85mm lens heb je een perfecte portretfotografie lens in handen, die dankzij het grote maximale diafragma prachtige bokehs en scherptediepte-effecten maakt. Volgens Nikon is dit objectief ook uitermate geschikt voor mode en bruiloftfotografie.

Nikon-nikkor-z-26mm-f-2-8-pancake-lens-cameradeals2

Nikon Nikkor Z 26mm f/2.8

De Nikon Nikkor Z 26mm f/2.8 is een kleine, lichte en compacte lens en dat zeker bij straatfotografie een handig gegeven. Dit maakt het objectief waarschijnlijk ook geliefd onder reisfotografen. Combineer de lens bijvoorbeeld met de Nikon Z30 en het is alsof je bijna geen gewicht bij je draagt. De lens is bedoeld voor amateurfotografen met een serieus randje.

De Nikkor Z 85mm f/1.2 S is een stuk groter en zwaarder en daarmee minder geschikt voor straat- en reisfotografie. Nikon zet vooral in op professionele sets in de mode en bijvoorbeeld bruiloften.

Lees ook:  De beste Nikon Z-lenzen

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart