Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon brengt gewilde Z 85mm f/1.2 en Z 26mm f/2.8 pancake op de markt

Geüpdate op 10/01/2023 door Yoreh

De Nikon Z 85mm f/1.2 S en Z 26mm f/2.8 Pancake lenzen zijn tijden CES 2023 aangekondigd door het Japanse bedrijf. Vooral de Z 85mm f/1.2 S is een welkome toevoeging en zal vele Nikon fans blij maken. 

De twee aangekondigde lenzen zet je voor andere doeleinden in, maar zijn een goede toevoeging aan de lenzencollectie.

De Nikkor Z 26mm f/2.8 is de eerste echte Z-vatting Pancake lens van Nikon. Hoewel de Nikkor Z DX 16-50mm al een groothoek APS-C lens is, is de nieuwe 26mm van hogere kwaliteit. Gebruik je de 26mm op een APS-C camera, dan vertaalt dat zich in 39mm. Dit maakt het een geschikt objectief voor straatfotografie, landschappen en dagelijks gebruik.

Nikon-nikkor-z-85mm-f-1-2-S-objectief-cameradeals-

Nikon Nikkor Z 85mm f/1.2 S

De misschien interessantste lens is de Z 85mm die een maximaal diafragma van f/1.2 heeft en uit de S-serie komt. Met een 85mm lens heb je een perfecte portretfotografie lens in handen, die dankzij het grote maximale diafragma prachtige bokehs en scherptediepte-effecten maakt. Volgens Nikon is dit objectief ook uitermate geschikt voor mode en bruiloftfotografie.

Nikon-nikkor-z-26mm-f-2-8-pancake-lens-cameradeals2

Nikon Nikkor Z 26mm f/2.8

De Nikon Nikkor Z 26mm f/2.8 is een kleine, lichte en compacte lens en dat zeker bij straatfotografie een handig gegeven. Dit maakt het objectief waarschijnlijk ook geliefd onder reisfotografen. Combineer de lens bijvoorbeeld met de Nikon Z30 en het is alsof je bijna geen gewicht bij je draagt. De lens is bedoeld voor amateurfotografen met een serieus randje.

De Nikkor Z 85mm f/1.2 S is een stuk groter en zwaarder en daarmee minder geschikt voor straat- en reisfotografie. Nikon zet vooral in op professionele sets in de mode en bijvoorbeeld bruiloften.

Lees ook:  De beste Nikon Z-lenzen

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0