Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon brengt onverwacht Z 28-75mm f/2.8 objectief uit met schappelijke prijs

Geüpdate op 14/12/2021 door Yoreh

Er was niets over bekend en vanuit het niets heeft Nikon de Z 28-75mm f/2.8 uitgebracht. Een full frame lens die de helft kost van de soortgelijke Z 24-70mm f/2.8 S. 

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is een zoomobjectief voor de full frame Nikon Z-camera’s en geeft een all-round zoombereik. Met het maximale diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik, zet je de lens voor van alles in. Denk hierbij aan natuur-, architectuur-, straat en portretfotografie.

Het objectief is een klein beetje minder wijdt dan de Z 24-70mm f/2.8 S, maar kost de helft minder, terwijl je nog steeds een maximaal diafragma van f/2.8 hebt.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Geen S-serie

Een verschil tussen de twee benoemde lenzen, is dat de 28-75mm geen S-serie objectief is. Dit betekent dat hij niet aan de allerhoogste eisen van het Z-lens topsegment voldoet. Hoe dan ook geven deze brandpuntsafstanden en diafragma je een hoop ruimte voor creativiteit en dat allemaal voor een schappelijke prijs van zo’n €1049.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Scherpe en snelle focus

Nikon claimt dat de 565 gram wegende lens snel scherpstelt dankzij de stille Stepping Motor. Ook zou hij goed reageren op snel bewegende objecten. De minimale scherpstelafstand bedraagt 19 centimeter, terwijl de f/2.8 prachtige bokeh effecten creëert.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Geschikt voor video

Hoewel de lens geen beeldstabilisatie heeft, wordt dit opgevangen door de in-body stabilisatie van de Z-camera’s. Met een bereik van 28-75mm is het objectief goed in te zetten voor verschillende soorten videoprojecten. Nikon heeft er hard aan gewerkt om focus-breathing tot een minimum te beperken en juist dat is belangrijk voor filmmakers.

Nikon-Z-28-75mm-f-2-8-objectief-cameradeals

Gemaakt met de Z 28-75mm f/2.8

Eigenschappen Nikon Z 28-75mm f/2.8

 • Standaard zoomlens
 • Maximaal diafragma van f/2.8 over hele zoombereik
 • 9 afgeronde diafragmabladen voor mooi bokeh
 • Geschikt voor het maken van video’s dankzij minimale focus breathing
 • Stille scherpstelmotor
 • Min. scherpstelafstand van 19cm
 • Weerbestendig ontwerp
 • 565gr

Pre-Order de Nikon Z 28-75mm f/2.8

De Nikon Z 28-75mm f/2.8 is beschikbaar voor pre-order en is al beschikbaar vanaf de tweede helt van januari 2022.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter