Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sigma lenzen voor Nikon Z, dan ook voor Canon RF?

Geüpdate op 12/12/2022 door Yoreh

Het is Sigma BeNeLux dat heeft aangegeven waarschijnlijk een aantal lenzen voor de Nikon Z-vatting uit te brengen in 2023. Zou dat Canon kunnen pushen om ook Sigma RF-lenzen te laten maken? 

Het is jammer voor de Canon gebruikers, want het waren vooral zij die vroegen om RF-lenzen van Sigma. Sigma is een van de grootste lenzen fabrikanten en staan bekend om het maken van kwalitatief hoogwaardige lenzen voor andere merken.

Het bericht werd opgepikt door Nikonrumors.com, die een Nederlandstalige e-mail in handen kregen van een Sigma medewerker. Hierin zegt de medewerker letterlijk: “Waarschijnlijk komt Sigma volgende jaar met een aantal lenzen met Z-Mount. Welke objectieven is ons nog niet duidelijk”.

Sigma-gaat-nikon-z-lenzen-uitbrengen-cameradeals

Foto via nikonrumors.com

Goed nieuws voor toekomstige gebruikers

Los van het gebrekkige Nederlands dat de Sigma medewerker gebruik, is het een goed bericht oor Nikon gebruikers en een grote domper voor Canon fans.

Een groot probleem voor zowel Nikon Z als Canon R camera gebruiker is dat zij alleen uit de officiële lenzen kunnen kiezen. Deze zijn uiteraard van hoge kwaliteit, maar dragen ook een hoog prijskaartje. Voor fotografen die een nieuwe camera kopen kan het hun keus beïnvloeden. Nikon potentieel een stuk interessanter nu je straks ook goedkopere objectieven kunt aanschaffen.

Aankondiging in 2023

Volgens Nikonrumors zou de officiële aankondiging kunnen plaatsvinden tijdens de CP+ show in Japan, die februari 2023 plaatsvindt.

Nikon-Z-vatting-lenzen-roadmap-september-2022-cameradeals

Nikon Roadmap

Concurrentie van Tamron

Tamron gaf in augustus van dit jaar aan ook lenzen te ontwikkelen voor het Nikon Z-systeem. Dit zorgde toen al voor gefronste wenkbrauwen richting Canon. Het Japanse bedrijf staat namelijk niet toe dat andere merken RF-lenzen ontwikkelen. Maar, nu Nikon dit gaat toestaan is het mogelijk dat hun camera’s daarmee populairder worden. Uiteraard zou dat slecht nieuws zijn voor Canon en kan het hun er toe doen bewegen om hun patenten vrij te geven.

Zal Canon zwichten?

Waarom Canon zo gesloten is over het laten maken van objectieven door andere partijen is niet duidelijk. Het is duidelijk dat ze hun monopolie willen behouden, maar is er meer? Het kan zijn dat Canon bang is dat merken als Tamron en Sigma betere lenzen maken dan Canon op dat moment doet. Als dat zo is, dan zou dat betekenen dat Canon niet meer de hoge prijzen kan vragen als dat ze nu doen.

Het is juist Canon die hun arsenaal aan lenzen moet uitbreiden. Vooral de RF-s lijn valt zwaar tegen omdat je maar uit twee modellen kunt kiezen, terwijl camera’s als de Nikon EOS R7 en EOS R10 om veel meer mogelijkheden vragen. Deze budget APS-C camera’s gaan daarbij goed samen met hoogwaardige lenzen die goed betaalbaar zijn.

Canon kan niet ander dan op een gegeven moment zwichten. Maar wanneer dat weet niemand. Zodra er meer bekend is over de Sigma Nikon Z-lenzen, dan lees je het uiteraard bij ons!

Bekijk ook:

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0