Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony E en L-vatting gebruikers verwend met de Sigma 60-600mm lens

Geüpdate op 16/01/2023 door Yoreh

Canon RF-camera gebruikers zullen met jaloezie naar Sony E en L-vatting gebruiker kijken, want Sigma blijft geweldige lenzen uitbrengen, maar niet voor Canon RF. De Sigma 60-600mm is de eerste ter wereld voor deze E en L systeemcameravattingen. Het is de perfecte lens voor wildlife, landschappen, sport en close-ups.

De Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sport is gemaakt voor L-vattingen (Panasonic, Leica en Sigma systeemcamera’s) en Sony E camera’s. Met een zoom van 10x en wijdste brandpuntsafstand van 60mm zet je deze lens voor veel soorten fotografie in. Vooral landschaps-, wild- en sportfotografen zullen blij worden van dit objectief.

De Super telefoto is gemaakt voor de beste systeemcamera’s en volgens Sigma zelf zou de objectief op elk brandpuntsafstand perfecte prestaties moeten afleveren.

Close-up fotografie

Ook voor close-ups heb je een geschikte lens in handen. Vanaf 200mm kun je de maximale vergroting van 1:2.4 bereiken. Dit zorgt ervoor dat je bloemen en insecten van dichtbij kunt vastleggen met de grootste details.

Verbeterde stabilisatie

Dankzij de verbeterde Optical Stabilization (OS2) kun je tot 7 stops aan stabilisatie bereiken op 60mm en tot 6 stops op 600mm. Dit zorgt ervoor dat je op volledige zoom nog altijd lange sluitertijden kunt gebruiken of zelfs vanuit de hand kunt fotograferen. De stabilisatie is in te stellen op OS1 en OS2, waarbij wordt gekeken of je tilt of pant.

Weerbestendig

De lens van 2,495 gram is gemaakt voor buitenfotografie en moet natuurlijk tegen een spat en stoot kunnen. Alle verbindingen, van de vatting tot de ringen, zijn met speciale coatings afgewerkt om vocht, stof en zand buiten te houden. Het voorste lenselement heeft ook een speciale coating, die water en vet afstoot en minder snel krast.

Zoom lock

De Zoom Lock op de lens doet wat het zegt; het zet de zoom vast. De focus mode knop laat je snel wisselen tussen auto- en handmatige focus. De Focus Limiter knop heeft drie standen. Je kunt gaan van Minimale focus afstand, oneindig en 6m tot oneindig.

Sigma-60-600mm-f-4-5-6-3-DG-DN-OS-Sport-telelens-voor-sony-e-en-l-vatting-cameradeals

Foto credit: Sigma

Op twee manieren zoomen

Hoewel we gewend zijn om de zoomring te draaien voor in- en uitzoomen, is het ook mogelijk om de gehele lens naar voren of achter te duwen. Dankzij de Action Zoom is het mogelijk om beide manieren te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 60-60mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sport is al te pre-orderen en zal in de verkoop gaan vanaf 17 februari. De prijs is met €2369 iets hoger dan de spiegelreflexcamera versie van deze lens, maar is nog altijd betaalbaar voor wat het objectief kan.

Bestel de Sigma 60-60mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sport

Klik op de tabladen om de Sony E-vatting en L-Vatting prijzen te zien

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0