Sony FE 20-70mm f/2.8: eerste groothoek standaard zoom ter wereld

Geüpdate op 04/01/2023 door Yoreh

De Sony FE 20-70mm f/2.8 lens is de eerste ter wereld met dit brandpuntbereik en zal binnen een paar weken worden aangekondigd. De G Master lens zou op 17 januari worden gepresenteerd aan het publiek. 

Er werd gedacht dat de nieuwe Sony FE zoomlens al tijdens CES 2023 onder de aandacht zou worden gebracht, maar via Sony Alpha Rumors is een duidelijke datum naar voren gekomen. Het lijkt er dus op dat Sony hun eigen evenement host voor de aankondiging.

Een bijzondere FE 20-70mm lens

Je kunt al de Sony FE 24-70mm f/2.8 G Master kopen en de vraag is waarom Sony een lens uitbrengt die 4mm wijder kan. Met de Sony 20-70mm lens gaat het niet zomaar over een lens, maar om een lens die 4 millimeter wijder is. Dat lijkt misschien niet veel, maar maakt een enorm verschil voor bijvoorbeeld wijde landschappen en architectuur. Het is daarbij de eerste standaard zoomlens ter wereld met dit brandpuntbereik.

Voor sommige fotografen zal de Sony FE 20-70mm een vervanging kunnen zijn voor zowel hun FE 16-35mm f/2.8 GM en 24-70mm. Met de 16-35mm f/2.8 GM heeft Sony tegenwoordig ook de lichte en compacte FE 16-35mm f/4 G PZ op de markt.

Sony is niet de eerste die een standaard zoomlens met groot bereik uitbrengt. Tamron heeft met hun 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD voor Sony E of Fuji X ook een lens met dergelijk bereik. Maar, deze lens is bedoeld voor APS-C sensor camera’s.

Je betaalt voor de millimeters

Voor een full frame lens met 20-70mm bereik leg je uiteraard behoorlijk wat geld neer. Zeker als deze lens een maximaal diafragma van f/2.8 over het hele bereik heeft. Volgens de geruchten gaat het objectief zo’n €1600 kosten. Maar, de beeldkwaliteit zou een stuk hoger zijn dan de Zeiss 24-70mm f/4 voor Sony FE.

Prijzen van vandaag voor de Sony FE 24-70mm f/2.8 G Master

Laatste Amazon prijsupdate was: 03/01/2023 19:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart